Naslovna » BG špijun » FIS Evropa kup na Kopaoniku 7. i 8. marta
FIS Evropa kup na Kopaoniku
FIS Evropa kup na Kopaoniku

FIS Evropa kup na Kopaoniku 7. i 8. marta

Ski centar Kopaonik će 7. i 8. marta biti domaćin takmičenja FIS Evropa kup u snoubord disciplinama.

Takmičenje se održava u Snou parku, u dve discipline. Prvo takmičenje će biti održano 7. marta u Slope Style disciplini, koja se sastoji vožnje snoubordom kroz park na pet elemenata (tri skoka i dva gelendera).

Drugo takmičenje predviđeno je za 8. mart u disciplini Big Air, a takmičari imaju mogućnost da izaberu visinu skoka od 13 ili devet metara. Za obe discipline kvalifikacije se održavaju u prepodnevnim časovima, dok su finalne trke predviđene popodne.

Trening takmičara previđen je za petak, 6. marta, a muškarci i žene se takmiče u obe dicipline.

Veoma važno za Srbiju

Po rangu FIS Evropa kup je, posle Olimpijade i Svetskog kupa, treće po redu takmičenje. Organizacija ovakvog sportskog događaja ima višestruku važnost za Srbiju.

Pored promocije zimskih sportova kao veoma uticajne i zdrave discipline, organizacijom ovakvih takmičenja promovišemo zemlju kao ozbiljnu turističku destinaciju, koja svojim sadržajima, skijaškim terenima i organizovanošću parira svim evropskim skijaškim centrima.

Sistemskim razvojem i modernizacijom srpskih ski centara nastavlja se pozicioniranje zemlje u skijaškom svetu, a o tome dovoljno svedoči i ukazano poverenje Svetske skijaške organizacije (FIS) za organizaciju ovih takmičenja.

Ovo takmičenje je najava budućih organizacija velikih evropskih takmičenja koja, po rečima organizatora, vodi ka dobijanju organizacije Svetskog kupa u narednim sezonama.

Očekuje se veliki broj takmičara iz celog sveta, a organizatori ovakvog velikog takmičenja su Skijaški savez Srbije i Javno preduzeće Skijališta Srbije. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.