Naslovna » Izlasci » Shopping » Parrot Bebop Drone – veoma zabavan dron!
Parrot Bebop Drone – veoma zabavan dron
Parrot Bebop Drone – veoma zabavan dron

Parrot Bebop Drone – veoma zabavan dron!

Predstavljamo jednu od glavnih dron zvezda kompanije Parrot: Bebop Drone!

Kompanija Parrot domaćim kupcima je uglavnom poznata po vrhunskim proizvodima za iPhone telefone i iPad tablete, međutim ovaj proizvođač je svetsku slavu stekao zahvaljujući neverovatnim dronovima različitih tipova i oblika koji su poslednjih nekoliko godina jedni od najtraženijih zabavnih gedžeta na tržištu.

Bebop Drone je negde na pola puta između ozbiljnih kvad-koptera, kako nazivamo sve leteće dronove koji imaju četiri elise (i četiri elektromotora), i malenih igračaka koje nemaju nikakvu nosivnu moć (kakav je Rolling Spider iste ove kompanije).Promo

Njegove dimenzije (330 x 380 x 36 mm) i masa od 410 grama, upravo ga i smeštaju u neku srednju klasu sve popularnijih dron letelica.

Od sličnih rešenja na tržištu izdvaja se kako po izradi (kvalitetu) tako i po nekim dodatnim mogućnostima koje ima, ali i po veoma bogatom pratećem paketu. Između ostalog ovaj dron ima i opasno dobru kameru sa kojom je moguće napraviti ozbiljne video zapise i fotografije.

Modularni dron

Po specifikacijama Bebop nudi radnu autonomiju od 11 minuta što nije mnogo, ali nije ni malo imajući u vidu da je reč o ozbiljnijem rešenju i poprilično velikoj letilici koju treba podići u vazduh i njom upravljati.

Inače za ovaj dron je moguće nabaviti i dodatne baterije većeg kapaciteta, međutim čini nam se da je to potpuno nepotrebno osim u slučaju ako se ne bavite ozbiljnim snimanjem video sadržaja.

Kada smo već kod kamere da kažemo da ista snima video pri 30 frejmova u sekundi u rezoluciji od 1920×1080 piksela. Takođe, važna stvar je da video materijal i fotografije dron snima u svojih 8 GB interne memorije što je sasvim dovoljno za skladištenje velike količine video zapisa i fotografija.

Proizvođač Bebop dron isporučuje u više različitih boja (plava, crvena…) i sa dodacima koji štite propelere od oštećenja. Ako ste vešti ovi dodaci vam uopšte neće biti potrebni, međutim ukoliko pustite da se deca igraju sa dronom toplo preporučujemo da ih instalirate jer zamena propelera može skupo da vas košta, a ukoliko nemaju iskustva bez zaštite može doći i do trajnog oštećenja elektronike.

Inače, sjajna stvar kod Bebop drona je što je on u osnovi modularni dron što znači da može mnogo toga na njemu da se zameni, a nisu retka ni modovanja pomenutog – to nam se posebno dopada.

Za komunikaciju sa tablet račnarima i pametnim telefonima Bebop koristi Wireless konekciju, a postoji i mogućnost dokupljivanja posebnog dodatka u vidu kontrolera koji omogućava upravljanje ovim dronom u rasponu do dva kilometra.

Sa druge strane prateća aplikacija je korektno odrađeno (pogotovo u zadnjem izdanju) međutim grafički je malo iritantna pa bi Parrot morao njome da se pozabavi u narednom period. Sve u svemu Bebop je dron koji će vas osvojiti svojim vratolomijama i fantastičnim letačkim mogućnostima! Zapravo sa njime je dobra zabava zagarantovana!

Cena (sa PDV-om): 68.890 RSD.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.