Naslovna » BG špijun » Svetske prestonice » Pesma Evrovizije 2015: Bina u obliku oka
Pesma Evrovizije 2015: Bina u obliku oka (foto: ORF)
Pesma Evrovizije 2015: Bina u obliku oka (foto: ORF)

Pesma Evrovizije 2015: Bina u obliku oka

Pesma Evrovizije 2015 u Beču izgleda da će biti rekordna: očekuje se da će prenose gledati više od milijardu ljudi.

Zanimljivo je da će bina biti u obliku oka! Mnogobrojni stubovi koji simbolično predstavljaju sve nacije učesnice grade jednu celinu i formiraju veliko oko koje dominira prostorom. To oko je most između umetnika, njihovih delegacija i gledalaca širom sveta.

Za ovakav izgled bine zaslužan je kreativni tim čiji su članovi Florijan Vider koji je do sada osmislio koncepte bine za mnoge manifestacije svetskih zvezda poput Bijonse, Dženifer Lopez, grupe U2; zatim Al Gurdon, jedan od najvećih dizajnera osvetljenja na svetu koji je već radio na Eurosong-u u Moskvi i Oslu kao i režiser Kurt Pongrac koji je osmislio pobednički performans Končite Vurst za Pesmu Evrovizije prošle godine u Kopenhagenu.

Bina u obliku oka se sastoji od 1.288 pojedinačnih stubova, široka je 44 metra, visoka do 14,3 m i dugačka 22 m. Stubovi su sa prednje strane obloženi LED-diodama i mogu da proizvedu raznovrsne svetlosne efekte.

Površina bine u oku je široka 14,2 m i raspolaže LED-podijumom u prečniku od 11 m. U pozadini ove konstrukcije nalaziće se LED-zid širine 26 metara i visine 8,5 m koji će se po sredini razvlačiti do širine od 13 m. (ComPress)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.