Naslovna » Izlasci » Prvi Vikend stripa u Delta City-ju
Prvi Vikend stripa u Delta City-ju
Prvi Vikend stripa u Delta City-ju

Prvi Vikend stripa u Delta City-ju

Ljubitelji stripova imaće priliku da tokom predstojećeg vikenda uživaju u zabavnoj manifestaciji Vikend stripa koja će prvi put biti održana u atrijumu Delta City-ja, u subotu i nedelju, 14. i 15. marta od 10.00 do 22.00.

Stari i novi stripovi, brojna raritetna izdanja, kao i besplatna škola stripa za posetioce, izložba akcionih figura, istorijskih minijatura, olovnih vojnika i manga igrački – samo su neke od zanimljivosti i deo postavke koja očekuje sve zaljubljenike u „devetu umetnost“, kako se neretko naziva strip.

Više od 20 domaćih i stranih izlagača predstaviće posetiocima izdanja iz kolekcija sve četiri škole stripa – francuske, japanske, američke i italijanske, a biće organizovana i razmena kolekcionarskih primeraka. Vladimir Vesović, osnivač škole stripa „Đorđe Lobačev“ i naš poznati ilustrator i animator, održaće besplatnu radionicu za sve zainteresovane kako bi im predstavio tehnike crtanja stripa i pomogao da svoje ideje dovedu do realizacije.

Posebna zanimljivost za sve ljubitelje mangi i japanskih stripova biće „Cosplay“ maskenbal, koji će biti organizovan u nedelju, 15. marta od 20.00. Najoriginalniji i najkreativniji kostimi osvojiće vredne nagrade, a odlična zabava je svakako zagarantovana.

Tokom prvog Vikenda stripa posetioci će imati priliku da se druže i razmenjuju iskustva sa poznatim strip autorima, kao što su Aleksa Gajić, Dražen Kovačević, Ana Mihajlović i Dragan Paunović, a oni će ovom prilikom i potpisivati svoja izdanja. (danubeogradu.rs)