Naslovna » Izlasci » Festivali » Beogradski prolećni festival 2015 tokom aprila i maja
Beogradski prolećni festival - Beogradski maraton
Beogradski prolećni festival - Beogradski maraton

Beogradski prolećni festival 2015 tokom aprila i maja

Tokom aprila i maja u glavnom gradu održava se Beogradski prolećni festival, u okviru koga će Beograđani, ali i gosti naše prestonice moći da uživaju u brojnim kulturnim i sportskim manifestacijama, izložbama, takmičenjima, koncertima…

U saradnji sa Gradom Beogradom, Sekretarijatom za privredu, Turističkom organizacijom Beograda, gradskim opštinama, ustanovama kulture i preduzećima, program je pored manifestacija koje se već tradicionalno u ovom periodu održavaju u našem gradu obogaćen i novim sadržajima.

Po rečima Tijane Maljković, gradske sekretarke za privredu, ceo april i maj biće svakodnevno obeleženi raznovrsnim manifestacijama.

– Želimo da Beograđanima i gostima naše prestonice pružimo bogat program ovog proleća, da naš grad bude prava evropska metropola. Kao i do sada, trudili smo se da osmislimo program za naše najmlađe sugrađane, ali i da bude za svakoga po nešto, biće tu i drugih festivala, izložbi, koncerata, regata, radionica, sportskih takmičenja… U ovaj projekat su pored gradskih sekretarijata za privredu, sport, omladinu, dečju zaštitu, socijalnu zaštitu, uključene i gradske opštine, ustanove kulture, brojne galerije, „Beogradska tvrđava“, „Ada Ciganlija“, TOB… Ove nedelje program je mahom u znaku velikog praznika Uskrsa, pa je za mališane pripremljen Dečji uskršnji bazar na Vidikovcu, u subotu je tradicionalni dečji maraton u Zoo-vrtu, a posebno bih izdvojila potragu za uskršnjim jajima na Kalemegdanu u nedelju. Mnogo toga će deca moći da vide i nauče, da crtaju i oslikavaju i druže se – istakla je Maljkovićeva i pozvala Beograđane da uzmu učešće u ovim programima.

»»» Program pogledajte OVDE

Očekuje se da naš grad ove godine poseti veći broj turista nego lane, što obećavaju i podaci koji pokazuju da taj porast već sada iznosi 14 odsto u odnosu na prošlu godinu. Beograd postaje sve poželjnija destinacija za brojne turiste, a tome doprinose i najavljeni koncerti velikih svetskih zvezda poput Robija Vilijamsa.

Tokom ove nedelje, u toku je festival cveća i lepih umetnosti na Trgu Nikole Pašića, narednih 10 dana u Galeriji „Singidunum“ biće otvorena izložba „Grad u kome stvaram“, na Adi Ciganliji u subotu se održava kajakaško prvenstvo… (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.