Naslovna » Izlasci » Dani Novog Beograda, od 9. do 19. aprila
Dani Novog Beograda
Dani Novog Beograda

Dani Novog Beograda, od 9. do 19. aprila

Dani Novog Beograda se ove godine obeležavaju od 9. do 19. aprila raznovrsnim kulturnim i sportskim sadržajima.

Obeležavanje Dana opštine i 67 godina postojanja Novog Beograda počelo je manifestacijom „Novobeogradska uskršnja radost“. Danas se obeležava i godinu dana rada Humanitarne fondacije „Novi Beograd“.

Dan opštine, 11. april, ustanovljen je u znak sećanja na početak izgradnje novog grada davne 1948. godine i svake godine se obeležava na prigodan način.

U utorak, 14. aprila u 11.00, u aneksu zgrade opštine biće otvorena izložba „Paralele i kontrasti novog doba“. Zainteresovani će moći da vide studentske radove arhitektonskih idejnih rešenja određenih novobeogradskih lokacija. Dan kasnije, na platou ispred opštine od 11.00, biće priređeno Novobeogradsko drugovanje. Tradicionalni program održava se za najstarije sugrađane, koji će igrati šah, pikado ali i učestvovati u trci u brzom hodanju uz druženje i dobru zabavu.

Organizatori su najavili i sajam Novobeogradskog kluba i Bazar zdravlja, dok će u subotu, 18. aprila, u Hali sportova biti održana monodrama „Obično veče“ sa Milanom Lanetom Gutovićem.

Najmlađi će moći da uživaju u besplatnoj predstavi „Začarani kviz“ koju će izvesti glumci Pozorišta „Boško Buha“, a specijalni gost biće Milorad Mandić Manda. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.