Naslovna » Izlasci » Kritična masa: Okupljanje biciklista, danas u 16.30 na Trgu Republike
Beogradska Kritična masa
Beogradska Kritična masa

Kritična masa: Okupljanje biciklista, danas u 16.30 na Trgu Republike

Beogradska Kritična masa, danas slavi četvrti rođendan! Okupljanje biciklista zakazano je za 16.30 na Trgu Republike, a vožnja počinje u 17 sati.

U slučaju eventualnog pomeranja mesta polaska, zbog najavljenog mitinga, pre početka vožnje pozivamo bicikliste da se informišu pre vožnje na  Facebook stranici.

Za protekle četiri godine, broj biciklista se na vožnjama Kritične mase znatno povećao, ali ono što je bitnije jeste da je biciklista sve više i na beogradskim ulicama.

Broj biciklista na ulicama, bio bi još veći ukoliko bi se nastavilo sa ulaganjem u ovaj vid transporta, tako što bi se svake godine izdvajao jasno definisani procenat novca  iz budžeta za bicklistički saobraćaj.

Domaći stručnjaci za kardiovaskularne bolesti sa Instituta u Sremskoj Kamenici i iz Kliničkog centra Srbije našu zemlju su svrstali na neslavno 3. mesto u Evropi po broju smrtnih slučajeva od kardiovaskularnih oboljenja.

U Parizu i Berlinu na  stotine kilometara biciklističkih staza  služe za transport, a ne samo za rekreaciju i mogu se videti stotine biciklista koji nisu u sportskoj opremi, već idu na posao ili završavaju svoje dnevne obaveze.

Beograd jeste bicikistički grad i deo planetarne biciklističke manifestacije poznate kao Kritična masa, koja se održava u više od 350 gradova širom sveta. (danubeogradu.rs)

Ruta 49. Kritične mase

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.