Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Aprilski susreti, modne revije, klasika…
Ema Radojičić - Vis major (U10)
Ema Radojičić - Vis major (U10)

Mini BG vesti: Aprilski susreti, modne revije, klasika…

»»» Do 4. aprila u Studentskom kulturnom centru aktuelni su Aprilski susreti. Ova manifestacija obuhvata izložbe, performanse, projekte, tribine, promocije, radionice, ali i koncerte.

U subotu, 4. aprila, nastupiće Mehanika, Fish in Oil, E-Play, Eyesburn, Jarboli i Trese lupa udara.

»»» U Galeriji SANU (Knez Mihailova 35) biće održan koncert klasične muzike 2. aprila od 18.00. Violine će svirati Mina Mladenović i Angelina Novaković, a na programu su dela Telemana, Bartoka, Prokofjeva i Brkljačića. Ulaz je besplatan.

»»» Izvođenjem nove dečje predstave „Avantura mačka Džoa“ u subotu, 4. aprila od 12.00 „Pan teatar“ (Bulevar kralja Aleksandra 298) proslaviće svoj sedamnaesti rođendan. Ulaz je besplatan, ali je zbog ograničenog broja mesta u sali potrebno da zainteresovani rezervišu ulaznice na 2418-524.

»»» Dečji teatar Studija „Bis“ 2. aprila od 20.00 na sceni KC „Čukarica“ izvešće premijerno predstavu „Autobiografija“ Branislava Nušića. Dramatizaciju je uradio Slobodan Roksandić, a predstavu su režirali Dušica Novaković i Slobodan Roksandić. Predstava je rađena u okviru projekta „Deca igraju za decu klasike dečje književnosti.

»»» Prijatelji dece Beograda najavljuju izložbu doktorskog umetničkog projekta „Fenomen refleksije kao metod sopstvenog umetničkog istraživanja“ umetnice Mirjane Đošić, koja će biti otvorena u Galeriji Fakulteta likovnih umetnosti (Rajićeva 10) u petak, 3. aprila u 19.00.

»»» U subotu, 4. aprila od 15.00, u U10 umetničkom prostoru (Kosovke devojke 3) biće organizovano vođenje kroz izložbu „Vis major“ Eme Radojičić. Postavku će predstaviti umetnica.

»»» Gitarista Marko Erdevički održaće koncert 2. aprila od 20.00 u Galeriji opštine Vračar u Njegoševoj 77. Na programu su dela Skarlatija, Baha, Đulijanija, Sora, Tansmana i Brauera. Ulaz je slobodan.

»»» U okviru programa „Mesec afričke umetnosti“ Klub studenata istorije umetnosti, u saradnji sa Muzejom afričke umetnosti, prirediće seriju predavanja na Filozofskom fakultetu, 2, 16, 23. i 30. aprila od 19.00. Biće organizovana i jedna stručna poseta MAU.

Mirjana Đošić - Fenomen refleksije... (Galerija FLU)
Mirjana Đošić – Fenomen refleksije… (Galerija FLU)

»»» Crteži i slike Maše Zorić biće izloženi u UK Parobrod. Izložba „Ljubavna pošta i još jedna priča“ ove umetnice biće otvorena od 2. (20.00) do 9. aprila.

»»» Suzana Mančić, Natalija Dević i Zorana Šulc, Davor Jovanović – samo su neke od poznatih ličnosti koje će prošetati modnom pistom u okviru manifestacije Ušće Fashion night „Zamisli želju“. Ovaj tradicionalni modni događaj biće održan u subotu, 4. aprila od 14.00 do 20.00, u Ušće SC, a voditelji programa biće poznata televizijska lica Katarina Lazarević i Ivan Golušin. Biće organizovane modne revije dečijih, sportskih, poslovnih i elegantnih brendova.

»»» U četvrtak, 2. aprila od 12.00, u Dečjem odeljenju Biblioteke grada Beograda „Čika Jova Zmaj“ (Hilandarska 7) svečano će biti obeležen Svetski dan knjige za decu.

»»» Sajam obrazovanja za učenike sedmog i osmog razreda osnovne škole biće organizovan u holu Beogradske poslovne škole (Kraljice Marije 73), 3. aprila od 12.00 do 15.00.

»»» „Sjajni popusti stižu u proleće“ nova je akcija Lagune i knjižarskog lanca Delfi. Od 1. aprila do 1. maja 2015. godine, na popustu će se naći 50 naslova. Knjige koje ćete moći da kupite na ovoj akciji biće na popustu od 20%. Kupovinom tri ili više knjiga obračunaće vam se i količinski popust od 10%, a važiće i članski popust.

»»» Kuća Đure Jakšića i Rotarakt klub Beograd Skadarlija pozivaju u četvrtak, 4. aprila od 19.00, na književno veče „Širenje kulture“. Biće čitani odlomci iz dela Vanje Bulića, Slaviše Popovića i Dejana Lučića. Umesto kotizacije, ulaz će biti jedna knjiga iz vaše lične biblioteke koju želite da donirate. Takođe, na licu mesta možete kupiti knjige navedena tri autora koje možete zadržati za sebe ili donirati. Prikupljene knjige će biti iskorišćene za obnovu fonda biblioteke „Vlada Aksentijević“ u Obrenovcu.

»»» U okviru projekta Baushtellë Balkan Temple koji kroz umetnički proces spaja ljude iz Beograda, Prištine i Ciriha, otvoren je konkurs za umetnike, fotografe, i sve zainteresovane koji žele da učestvuju. Prijave će biti otvorene do 20. aprila. Učesnici će svoje reakcije na pitanje „U šta ti veruješ?“izraziti kroz umetničke radove (koristeći bilo koji medij) koji će biti objedinjeni i predstavljeni publici u vidu performansa u sva tri grada. http://www.baushtelle.org/

»»» U četvrtak, 2. aprila od 10.00, u KC Rex, biće održan radioničarski dan „Umetnost zapošljavanja“ u organizaciji Regionalne akcije za umetnost, kulturu i unapređenje zdravlja – REACH. Jednodnevna radionica okupiće zainteresovane mlade, nezaposlene, ugrožene grupe kojima će se tokom čitavog dana predstavljati predavači iz različitih segmenata društva uključujući civilni, biznis i javni sektor. Učesnici će imati priliku da uče i saznaju od velikih uspešnih kompanija i sistema, preduzetnika kao pozitivnog primera ka aktivnom uključivanju na tržište rada, predstavnika civilnog sektora. Upoznaće i različite primere pozitivne prakse pojedinaca i grupa sa kojima se mogu identifikovati, potencijalno povezati i dobiti podršku oko ličnih ideja. (danubeogradu.rs)