Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Uskršnji bazar, klasika, tribine…
Hip hop bioskop: Just for Kicks
Hip hop bioskop: Just for Kicks

Mini BG vesti: Uskršnji bazar, klasika, tribine…

»»» Na platou kod Mekdonaldsa na Vidikovcu (ugao ulica Kneza Višeslava i Pilota Mihaila Petrovića) u sredu, 8. aprila od 11.00 do 18.00, biće održan Dečji uskršnji bazar.

Na bazaru će učestvovati učenici svih osnovnih škola i mališani iz rakovičkih vrtića, kao i deca koja tog dana sa svojim roditeljima dođu na manifestaciju.

»»» Italijanska pijanistkinja Kristina Kavali nastupiće 6. aprila od 21.00 u Galeriji Artget (Trg Republike 5/I) i svirati dela Skarlatija, Lista, Rahmanjinova i drugih. Ulaz je slobodan. Pre nje, od 20.00, nastupiće laureati nedavno završenog 12. međunarodnog takmičenja Davorin Jenko.

»»» FMU i KC „Čukarica“ organizuju koncert Borisa Bosanca 7. aprila u 20.00, studenta master studija violine iz klase doc. Marije Misite. Uz klavirsku pratnju Nede Hofman, Bosanac će izvesti kompozicije Baha, Sarastea, Bramsa i Grgina. Koncert u Turgenjevljevoj 5 deo je „Akademskog ciklusa“ a ulaz je besplatan.

»»» Prestolonaslednik Aleksandar II i princeza Katarina organizovaće u utorak, 7. aprila od 10.00, 12.00 i 15.00, u Belom dvoru tradicionalne Uskršnje prijeme za više od 1.000 mališana iz domova za decu bez roditeljskog staranja, romsku decu i decu sa posebnim potrebama. Svečanost će upotpuniti i hor Eparhije šabačke „Sveti Jovan Bogoslov“. Posle svečanog prijema i dodele paketića, deca će imati zadovoljstvo da uživaju u tradicionalnoj Uskršnjoj potrazi za jajima u parku ispred Belog dvora.

»»» Tribina „Rokenrol na papiru“ biće organizovana 6. aprila od 19.00 u Domu omladine Beograda. Učestvovaće Vladimir Kolarić (Veliki prezir i Škrtice) i Dragan Bošković (pesnik i profesor) uz učešće publike.

»»» U utorak, 7. aprila od 20.00, u maloj sali SKC-a – Hip hop bioskop. Biće prikazan film „Just for Kicks“ a posle projekcije biće organizovan razgovor o patikama kao modnom fetišu. Ulaz je slobodan!

»»» Predavanje u okviru Tribine ljubitelja istorije Beograda „Gvozdenodopsko okruženje i socijalne transformacije: stanovanje u Beogradu u I milenijumu pre n.e.“ održaće arheolog Dragana Stojić, večeras od 18.00 u Konaku kneginje Ljubice, Kneza Sime Markovića 8. Ulaz je besplatan.

»»» Ove nedelje u KC Grad, Braće Krsmanović 4: izložba Nikole Radosavljevića „Reorganized Letters and Postcards“ (do 12. aprila); Delikatesni ponedeljak – Muzej istorije Jugoslavije (6. april, 19.00); dokumentarac „GameLoading: Rise of the Indies“ (7. april, 18.00); Promocija izdavačke kuće Žuta kornjača (7. april, 20.00), Neon Jazz (8. april, 21.00; 200 RSD); koncert Rain Delay & Phobos (9. april, 21.00; 200/300 RSD); žurka/koncert Mikri Kandžija i Bvana (10. april, 22.00; 500 RSD); Rampue Live! (11. april, 23.00; pre ponoćui za dž, posle 300 RSD); koncert John The Conqueror (12. april, 21.00).

»»» Večeras, 6. aprila od 18.00, u Galeriji SANU (Knez Mihailova 35), pijanista Nikola Vasilijević sviraće dela Betovena, Tajčevića, Debisija i Šopena. Ulaz je slobodan.

»»» U sredu, 8. aprila od 19.00, u maloj sali SKC-a, biće održan šesti Festival satirične priče. Učestvovaće: Slobodan Simić, Aleksandar Čotrić, Bojan Ljubenović, Dragutin Minić Karlo, Miodrag Stošić, Nenad Vučetić, Savo Martinović, Vladimir Dramićanin, Dejan Dimitrijević, Saša Tomašević, Bojan Šestić…

»»» Hit predstava „Čikaške perverzije“ unapred je već rasprodata za sva izvođenja tokom aprila, a sledeća prilika za beogradsku publiku da je vidi biće 3, 6. i 25. maja u Domu omladine Beograda. Za majska izvođenja humorističke predstave u kojoj igraju Dragan Gagi Jovanović, Branka Pujić, Olga Odanović i Igor Đorđević ulaznica košta, kao i do sada, 1.000 RSD preko mreže Eventim. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.