Naslovna » Izlasci » Muzika » Clubbing » Miss Kittin u Barutani, 23. maja
Miss Kittin (foto: Katja Ruge)
Miss Kittin (foto: Katja Ruge)

Miss Kittin u Barutani, 23. maja

Jedna od omiljenih Francuskinja u Srba je šarmantna tehno diva Miss Kittin, koja će u subotu, 23. maja, otvoriti „open air“ sezonu u klubu Barutana.

Jedna od omiljenih gošći ovdašnje publike vraća se u Beograd posle dve godine kada je u punom Deopu predstavila svoj dupli album „Calling From The Stars“. Njen zvezdani status nedavno je potvrdio i prestižni magazin Billboard uvrstivši je na listu 15 najvažnijih žena na kompletnoj elektronskoj sceni!

Domaću podršku pružiće beogradski doajen elektronske scene Gordan Paunović i popularni domaći DJ duo Ewox & Tamarinsky.

Ulaznice za vodeću žurku u maju već su u prodaji na blagajnama Doma omladine, Bilet centra i drugim prodajnim mestima Eventima i Gigstixa, po promotivnoj ceni od 690 RSD, samo za najbrže klabere. Ulaznice će biti skuplje posle isteka ove ograničene količine, dok će njihova konačna cena biti još skuplja na ulazu u Barutanu.

Ove godine na Ibici

Trenutno vodeći klub na Ibici „Ushuaia“ prošle nedelje je objavio program za novu sezonu, koji predvode Miss Kittin, Catz ’N Dogz, Kolsch, The Martinez Brothers, Deetron, Agoria i drugi. Na Miss Kittin ovog leta veoma računa i „Pacha“, drugi čuveni superklub sa španskog ostrva, baš kao i njegova kopnena verzija u Barseloni.

Redovni nastupi u Berlinu u klubovima kao što su Berghain ili Watergate, te pariskim Rex ili Badaboum, uz nastupe na BPM i Bugged Out festivalima, ove godine cementiraju poziciju Miss Kittin, kao jedne od trenutno najtraženijih na DJ sceni.

Caroline Hervé

Caroline Hervé, kako je puno ime Miss Kittin, domaća publika upoznala je prvi put u SKC-u 2003. godine, a i dalje se ta noć pamti kao jedna od najboljih u istoriji beogradskog klabinga.

Naredne godine u Beograd je vraća lično Laurent Garnier na promociju knjige „Electrochoc“, a njen autentični ples, igru sa mikrofonom i nezaustavljiv set do jutarnjeg sunca, Beograd je video i 2007. u bašti Sava centra.

Njen upečatljivi vokal definisao je kultne numere dueta sa producentima kao što su The Hacker sa „Frank Sinatra“, „Stock Exchange“ ili „1982“, Felix Da Housecat sa „Siver Screen Shower Scene“ i „Madame Hollywood“, te Sven Väth sa tehno šansonom „Je t’aime“ i Golden Boy sa kolosalnim hitom „Rippin’ Kittin“.

Uz nastavak saradnje sa Hackerom, od tehno dueta u novije vreme, najviše se prošle godine izdvojio nezaobilazni singl „Exit“, inspirisan čuvenim novosadskim festivalom, koji sa njom snimao Dubfire iz tandema Deep Dish, a remiksovao Brodinski.

Sve je to stalo na nekoliko duetskih i solo albuma, uz brojne druge saradnje, remikse i maksi singlove na etiketama kao što su Gigolo, NovaMute, Goodlife, Mobilee, InFiné i drugi. Najsvežiji na listi diskografskih uspeha Miss Kittin je i još aktuelni album „Calling From The Stars“, sa kojeg su se izdvojili singlovi „Bassline“ i „Maneki Neko“ za koji je putem konkursa odabran i zanimljiv animirani spot. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.