Naslovna » Izlasci » Počinje letnja sezona u Skadarliji
Skadarlija
Skadarlija

Počinje letnja sezona u Skadarliji

Letnja sezona u Skadarliji biće otvorena u subotu, 25. aprila.

Program će početi kod Skadarlijske česme u 11.45 nastupom Policijskog orkestra koji će svirati pesme o Beogradu.

Skadarlijsku zastavu ove godine podići će Vlada Ilić, vlasnik restorana „Šešir moj“ i jedan od najstarijih skadarlijskih ugostitelja.

Duž cele Skadarske ulice smenjivaće se raznovrsni sadržaji koji će dočarati atmosferu boemske Skadarlije.

Instruktori boemije

Dame i gospoda će šetati ulicom u građanskim kostimima sa početka 20. veka. Likovni umetnici će na nekoliko lokacija izložiti svoje radove i slikati pred posetiocima.

Ispred Galerije „Monmartr“ će i ove godine biti organizovana likovna kolonija na otvorenom, dok će slikari naivci iz Galerije „Babka“ iz Kovačice oslikavati umetničke predmete, tikve, šamlice i minijature. Mladi umetnici iz Italije, gosti beogradske Škole za dizajn, slikaće portrete posetilaca, kao deo programa aktivnosti Međunarodne mreže umetničkih škola.

Na bini ispred Kuće Đure Jakšića od 12.30 do 13.30 biće dodeljena priznanja turističkog oskara „Zlatno turističko srce jugoistočne Evrope“ organizacije SACEN International.

U okviru programa koji će voditi glumica Vjera Mujović, glumica Rada Đuričin će recitovati pesme o Beogradu.

Glumci Milan Milosavljević u ulozi Branislava Nušića i Milan Tubić u ulozi Đure Jakšića na humorističan način kao „instruktori boemije“, objasniće publici kako se uz domaću rakiju, vino i čuveno „srpsko meze“, veseli i lumpuje uz tamburaše, kako se naručuju pesme, kako se puna srca dočekuje zora.

Uz njih, glumice Ljiljana Jakšić i Marčela Frančesko će u ulozi Skadarlijske dame i Đurine Mile pevati poznate starogradske pesme. Uslediće nastup Kulturno-umetničkog društva „Talija“, koje će izvesti splet starogradskih igara.

U 13.30 biće održana skadarlijska turistička lutrija, a posle toga od 14.00 kulturno-umetnički program u organizaciji SACEN International i uz zdravicu Dragiše Simića, organizatora manifestacije „Prela i posela“.

U donjem delu Skadarske ulice od 12.00 do 18.00 biće organizovan umetničko-zanatski kompleks Skadarlijski bazar na tezgama JKP „Gradske pijace“, koje su umetnici grafita oslikali simbolima Skadarlije. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.