Naslovna » Turizam » Približimo institucije građanima – svake prve subote u mesecu
Približimo institucije građanima - Dom Narodne skupštine Republike Srbije

Približimo institucije građanima – svake prve subote u mesecu

Program „Približimo institucije građanima“ realizuje se svake prve subote u mesecu od 9.30.

(Proverili smo – važi za sezonu proleće/leto 2018!)

U pitanju je besplatno razgledanje gradskih zdanja koja koriste državne institucije. Ove godine, građani mogu da obiđu samo Dom Narodne skupštine Republike Srbije.

Pre šetnje, o Domu Narodne skupštine Republike Srbije pročitajte OVDE.

Za dž

Cilj programa „Približimo institucije građanima“ je da se građani Srbije neposredno upoznaju sa načinom donošenja odluka u zemlji, nauče da prate šta „radi“ njihov glas i da im se omogući da bolje razumeju funkcionisanje sistema.

Za program „Približimo institucije građanima“ posetioci se prijavljuju u Turističko-informativnom centru TOB-a u Knez Mihailovoj 56 i pozivom na 011/2635-622. (danubeogradu.rs)

Narodna skupština je najviše predstavničko telo i nosilac ustavotvorne i zakonodavne vlasti u Republici Srbiji. Narodna skupština je najvažniji državni organ jer donosi i menja Ustav – najviši i najvažniji pravni akt države. Takođe, Narodna skupština donosi zakone, odlučuje o promeni granica Republike Srbije, raspisuje republički referendum, potvrđuje međunarodne ugovore, usvaja budžet i strategiju odbrane, odlučuje o ratu i miru i odlučuje o drugim pitanjima u skladu sa Ustavom. Nadležnosti Narodne skupštine su predviđene Ustavom i Poslovnikom Narodne skupštine. U skladu sa Ustavom, donosi se Zakon o Narodnoj skupštini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.