Naslovna » Izlasci » Izložbe » Vikend galerija, 30. i 31. maja
Vikend galerija

Vikend galerija, 30. i 31. maja

Vikend galerija je zajednički događaj velikog broja galerija u Srbiji i regionu koje će na poziv Japanskog društva iz Beograda i Novog Sada otvoriti svoja vrata posetiocima tokom poslednjeg vikenda maja.

Japansko društvo je pokrenulo inicijativu i pozvalo sve galerije u Srbiji da se uključe u jedinstvenu akciju na ovim prostorima. Sve galerije koje su se pridružile i koje će se pridružiti ovom dvodnevnom događaju predstaviće tokom njega: izložbe, svoje kolekcije, stalne i povremene postavke.

Kustosi će posetiocima ispričati istorije galerija i podsetiti ih na slavna vremena i najznačajnije izložbe koje su priređene u njima. Svi posetioci će moći da besplatno prisustvuju brojnim umetničkim radionicama koje će za vreme manifestacije Vikend galerija održati poznati slikari, grafičari, vajari, dizajneri, arhitekti i predstavnici drugih umetničkih oblasti.Za dž

Umetnici će održati predavanja na kojima će posetioci moći da saznaju interesantne i nove informacije o likovnoj umetničkoj sceni kod nas.

U okviru programa biće održane i aukcije umetničkih radova naših slikara i grafičara. Biće to jedinstvena prilika da se širokoj publici pokaže bogatstvo naših danas aktivnih umetnika i pruži doprinos razvoju svih vidova umetnosti kod nas.

Vikend galerija je neprofitna kulturna manifestacija: sve galerije članice ove manifestacije tog vikenda biće otvorene za posetioce i svi programi koji će se tu odvijati biće besplatni, za sve. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.