Naslovna » BG špijun » Region » Zagreb – proleće/leto 2015: Odlična kulturna ponuda
Zagreb

Zagreb – proleće/leto 2015: Odlična kulturna ponuda

Zagreb, glavni grad Hrvatske, na svim listama ubedljivo vodi kao grad s najvećim „dnevnim boravkom“ na otvorenom, a zelene oaze za odmor na svakom su koraku.

Iako je kulturom i geografskim položajem srednjoevropski, a arhitekturom barokni grad. Ipak, Zagreb u mnogo čemu živi mediteranskim načinom života. I baš zbog tog spoja on je grad specifičnog šarma i gostoljubivih, srdačnih ljudi.

U Zagrebu vas očekuje bogata kulturna ponuda, uključujući muzeje, pozorište, galerije, autentične pijace i iznenađujuće dobar noćni život. Zanimljiva gastro scena, uzbudljivi događaji, odlična ponuda smeštaja, srdačnost i poslovnost domaćina osvajaju na prvu loptu. Zagreb bi trebalo da bude i na vašoj „must see“ listi.

Top događaji u Zagrebu

INmusic festival, 22-24. jun; jezero Jarun
Jubilarno 10. izdanje popularnog evropskog muzičkog festivala sigurno će opet oduševiti. Dosadašnji nastupi izvođača poput Arctic Monkeysa, Franza Ferdinanda, Lily Allen, Billyja Idola, Massive Attacka, Arcade Firea i Jamiroquaija govore sve o kvalitetu ove manifestacije, a ove godine dolaze: Florence & the Machine, Placebo, La Roux, Of Monsters and Men i mnogi drugi…
www.inmusicfestival.comPromo

Zagrebački vremeplov, do 3. oktobra
Sredinom aprila na zagrebačkim ulicama počinje manifestacija kojom se predstavlja prošlost grada. Po uličicama Gornjeg grada posetioci se sreću sa likovima po kojima je Zagreb poznat – pevačima starogradskim pesama, boemima, šestinskim kumicama, a sa zrinjevačkog paviljona šire se zvuci valcera i tanga.
www.zagreb-touristinfo.hr

Leto na Štrosu, 25. maj – 2. septembar
Štrosmajerovo šetalište garantuje romantične šetnje po Gornjem gradu, a tokom leta postaje glavno mesto za umetničke instalacije i nostalgičnu muziku uživo ali iz prošlog veka. Zanimljivo je da će 30. juna biti organizovana proslava pola Nove godine uz propratni vatromet.
www.ljetonastrosu.com

Cest is d’Best, 3-10. jun
Živahan, zabavan i energičan – Cest is d ‘Best najpopularniji je međunarodni ulični festival u Hrvatskoj. Tada ulice Zagreba ožive i budu preplavljene stotinama izvođača, glumaca, komičara, žonglera, muzičara, klovnova, igrača, hodača po žici… Na ovom festivalu svako može da učestvuje i zato je poseban.
www.cestisdbest.com

Zagreb

 

Izložba „Roden u Meštrovićevom Zagrebu“, 6. maj – 20. septembar; Umjetnički paviljon
Francuski vajar Fransoa-Ogist Rene Roden imao je 62 godine kad je u Beču 1902. upoznao mladog 19-godišnjeg hrvatskog vajara Ivana Meštrovića. Pošto je video njegove radove, prozvao ga je „najvećim fenomenom među umetnicima današnjice“. Vek kasnije, Meštrovićeva dela nedavno su bila izložena u Parizu, a sada će publika u Zagrebu imati priliku da vidi najbolje Rodenove skulpture.
www.umjetnicki-paviljon.hr

Dvorišta, 17-26. jul; Gornji grad
„Svako dvorište ima priču“ slogan je ove fantastične turističke atrakcije. Sredinom jula vrata raskošnih zagrebačkih gornjogradskih vrtova i dvorišta biće otvorena za posetioce. Tokom deset dana pored otkrivanja tajni najlepših dvoraca i njihovih dvorišta u centru grada, publiku očekuju i brojna druga iznenađenja.
http://dvorista.in/

Smeštaj u Zagrebu

Zagreb ima bogatu ponudu smeštajnih kapaciteta, od luksuznih hotela sa pet zvezdica do smeštaja u hostelima, apartmanima i sobama. Bez obzira na vrstu smeštaja koju odaberete, očekuje vas jedinstven standard i kvalitetna usluga.

Zagreb Card

Zagreb Card kartica omogućava besplatan javni gradski prevoz i popuste za više od 150 različitih mesta. Za detaljnije informacije i kompletan popis mjesta s popustom posetite www.zagrebcard.com. (danubeogradu.rs)

Zagreb Zagreb

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.