Naslovna » BG špijun » Svetske prestonice » Beč: Dva velika festivala na Dunavskom ostrvu
Beč: Dva velika festivala na Dunavskom ostrvu
Fotografija © Wien Tourismus / Karl Thomas

Beč: Dva velika festivala na Dunavskom ostrvu

Austrijska prestonica Beč leti se seli na Dunavsko ostrvo. Ove godine u junu biće održana dva velika festivala na otvorenom – Rock in Vienna i Festival na Dunavskom ostrvu.

Omiljeno mesto za slobodno vreme Bečlijama i njihovim gostima od 4. do 6. juna ugostiće najpoznatije svetske rock bendove. Na festivalu Rock in Vienna gostovaće Muse, Metallica, Kiss, Faith No More, Arcane Roots i Limp Bizkit. Među mnogobrojnim izvođačima su i The Hives, Incubus, Body Count ft. Ice-T, Three Days Grace, Sabaton…

Novi rok festival se održava na već proverenom mestu kod Floridsdorfskog mosta. Pogodnost je i ta što se do Dunavskog ostrva lako stiže gradskim prevozom, a postoji mogućnost i boravka u kampu u već pripremljenim šatorima. Cena trodnevne karte se kreće od 199,99 €.

Najveći besplatni festival u Evropi

Od 26. do 28. juna već legendarni Festival na Dunavskom ostrvu (Donau Insel Fest) i ove godine imaće bogat i raznovrsan muzički i zabavni program.

Festival će biti održan 32. put a poznat je zbog svog muzičkog, sportskog, zabavnog, dečjeg i gastronomskog programa kao najveći besplatni festival na otvorenom u Evropi. Svake godine ovu manifestaciju poseti više od tri miliona ljudi.

Za tri dana festivala nastupaće više od 2.000 izvođača uz gastronomsku ponudu na mnogobrojnim štandovima. Od gostiju iz inostranstva ove godine je svoj dolazak potvrdila Anastacia. (Compress)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.