Naslovna » Blog » Dunja Style o modi » Crveni tepih Met Gala modnog događaja
Met Gala
Met Gala (foto: redcarpet-fashionawards.com)

Crveni tepih Met Gala modnog događaja

Svi ljubitelji mode sa nestrpljenjem su iščekivali Met Gala – modni događaj važniji i od samog Fashion Week-a.

Met Gala (zvanično „Costume Institute Gala“) održava se jednom godišnje u cilju prikupljanja sredstava za Metropolitan Museum of Art Costume Institute u Njujorku. Svake godine ova humanitarna zabava dobija temu a zvanice su u obavezi da se obuku u skladu sa njom.

Glavna osoba Met Gala događaja je Anna Wintour, urednica magazina Vogue koja određuje zvanice (ne više od 700). Njen posao je jako težak s obzirom da mora da dovede najuticajnije i najpoznatije ličnosti među kojima su naravno i one posvađane.

Od prošle godine, cena pojedinačne ulaznice je 25.000 dolara. Što je veća cena ulaznice, događaj postaje ekskluzivniji i nepristupačniji.

Ovogodišnja tema bila je „China: Through the Looking Glass“ zbog čega su mnoge toalete bile prozirne. Sigurni smo da ste već videli haljine Beyonce, Jennifer Lopez, Rihanne i Kim Kardashian West. Zbog toga predstavljamo vam zanosne toalete manekenki (Rosie Huntington Whiteley, Karolina Kurkov, Chrissy Teigen, Adriana Lima, Kendall Jenner, Joan Smalls, Naomi Campbell, Georgia May Jagger, Candice Swanepoel, Liu Wen, Jessica Hart, Irina Shayk).

Rosie i Irina su se opredelile za Versace, Karolina za Tommy Hilfiger, Chrissy i Georgia za Gucci, Adriana za Marc Jasobsa, Kendall za Calvin Klein, Joan za Roberta Cavallija, Naomi za Burberry, Candice i Liu za Michael Kors a Jessica za Valentino. ∗ Dunja Style ∗

Met Gala
Met Gala (foto: redcarpet-fashionawards.com)
Met Gala
Met Gala (foto: redcarpet-fashionawards.com)

Uređuje: Dunja Style

diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com