Naslovna » Blog » Dunja Style o modi » „Horus“ by Jovana Đurić
Horus by Jovana Đurić

„Horus“ by Jovana Đurić

Danas u Supermarket Concept Store-u Jovana Đurić, srpska umetnica i dizajnerka nakita koja živi i radi u Njujorku, predstaviće svoju prvu samostalnu kolekciju nakita Horus.

U okviru Nedelje mode, Jovana je predstavila svoj nakit u Majamiju 22. marta i time je započela seriju modnih događaja koje će organizovati u Njujorku i Beogradu tokom narednih meseci.

Elitni njujorški modni magazini Vogue i W među prvima su pokazali interesovanje za ovu kolekciju koja ističe lepotu i snagu savremenih žena širom sveta. Harpers Bazar Singapore objavio je fotografije nakita iz Jovanine kolekcije u svom aprilskom i majskom broju.

Male, lične skulpture

Kolekcija Horus inspirisana je oblicima u prirodi i svaki deo kolekcije predstavlja malu, ličnu skulpturu.

– Polazim od ideje da nakit rađen u metalu traje večno, ne topi se, niti lomi, ne menja se uprkos vremenu – objašnjava Jovana. – Nakit od metala prenosi ideju o neprolaznosti ženama koje ga nose. Zbog toga verujem da će moj nakit inspirisati savremenu ženu da istakne svoju snagu i svoju monumentalnost.

Jovana Đurić sarađuje sa američkim i srpskim dizajnerima. Na Nedelji mode u Majamiju njen nakit je predstavljen u saradnji sa miljenicom modne scene, Style Mafia. Krajem maja Jovana će boraviti u Beogradu na poziv „Nove iskre“.

– Moj dolazak je inspirisan željom da prenesem deo svog iskustva mladim srpskim dizajnerima i da započnem dijalog o temama koje inspirišu i Njujork i Beograd – kaže Jovana.

Studirala je na beogradskom Fakultetu primenjenih umetnosti. Godine 2000. počela je da živi i radi u Njujorku. Posle završenih studija na njujorškom Fakultetu za modu i tehnologiju (FIT), kao najbolji student u klasi, počela je da dizajnira nakit za vrhunske svetske modne kuće među kojima su Tiffany i Givenchy. Sarađuje sa renomiranim američkim modnim dizajnerima, među kojima rado ističe Alice Roi.

Kolekcija će posle prezentacije biti u prodaji u Supermarket-u (Višnjićeva 10). ∗ Dunja Style ∗

Horus by Jovana Đurić Horus by Jovana Đurić

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.