Naslovna » Izlasci » Festivali » Huteneni fest 2015 u Domu omladine
Huteneni fest - Chuck Prophet (foto: Stanislav Milojković)
Chuck Prophet (foto: Stanislav Milojković)

Huteneni fest 2015 u Domu omladine

U petak, 15. maja od 20.00 u sali Amerikana Doma omladine Beograda biće održan celovečernji Huteneni fest.

Ovo je festival na kome će učestvovati Chuck Prophet & The Mission Express, The Bambi Molesters, Rebel Star i Jonah Tolchin.

Cena ulaznice za Huteneni fest u pretprodaji je 1.500 RSD.

Rokenrol masterklas

Pre dve godine Čak Profet je doveo svoj prateći bend The Mission Express prvi put u Beograd i održao rokenrol masterklas za brojnu i egzaltiranu publiku. Na početku šeste decenije života i dalje sa istim žarom živi rokenrol, svira svoj verni Telekaster i igra sa se svim stvarnim i izmišljenim podžanrovima popularne muzike – indi, folk, pop, kantri, soul…

Karijeru je počeo 1985. godine u kultnim Green on Red rokenrol šamana Dena Stjuarta, sa kojima je snimio albume koji su osnova onoga što se danas zove „amerikana“.

Za mnoge aktuelne muzičare Čak Profet je uzor, učitelj i inspiracija. Od 1990. godine Čak je počeo da objavljuje solo albume i nastupa sam ili sa bendom. Tokom godina sarađivao je sa „svima“, od grupe Cake i Solomona Burka do Džima Dikinsona, Dena Pena i Alehandra Eskoveda preko Ejmi Men, Vorena Zivona, Lusinde Vilijams, Džonatana Ričmena, Kelija Stolca, do doživotne odanosti genijalnom Aleksu Čiltonu i njegovom nasleđu.

Sa svojim pratećim bendom The Mission Express i suprugom Stefani Finč na klavijaturama proputovao je celu Evropu, Severnu i Južnu Ameriku i nastupao u popularnim TV emisijama kao što su „The Late Show With David Letterman“ i „The Carson Daly Show“. Poslednji, trinaesti studijski album „Night Surfer“ Chuck Prophet objavio je krajem septembra 2014. godine.

Gospodari talasa i rifova

Posle neverovatne turneje po Brazilu kojom su obeležili 20 godina postojanja, u Beograd se vraća najbolji rokenrol bend iz Hrvatske, gospodari talasa i rifova The Bambi Molesters.

Krajem 2014. The Bambi Molesters obeležili su veliki jubilej benda festivalom „Sonic Bullets“, održanom u velikom pogonu zagrebačke Tvornice kulture. Uz goste: B & the Bops, My Buddy Moose, Krisa Ekmana i The Flaming Sideburns, proslavili su prve dve decenije rada u dvorani prepunoj dobro raspoložene publike.

Ovu godinu započeli su neverovatnom dvonedeljnom turnejom u Brazilu. Osim toga, fanovi iz drugih delova sveta mogli su koncert u Sao Paolu da prate putem live streama. Posle koncerta u Beogradu The Bambi Molesters, pored ostalih aktivnosti, najavljuju nastupe na velikim surf festivalima u Valensiji u Španiji i italijanskom Livornu.

Huteneni fest - Jonah Tolchin
Jonah Tolchin

Tehnikolor oaza

„Rekom“ će se spustiti sa severa do Beograda i učiniti da opet, baš kao i na antologijskom koncertu u Klubu DOB-a u oktobru prošle godine, pevamo, skačemo, smejemo se i uživamo.

Bez grupe Rebel Star ovaj festival nije kompletan, a popularni internacionalni rok bend upravo završava rad na svom četvrtom studijskom albumu. Milan Glavaški, Atila Prikler, Ešli Bris, Majk Kentiš i Čaba Marinka opet u našem gradu, a naša je želja da „ovaj sivi grad iznad kog su sateliti“ bude tehnikolor oaza. Bar na jedno veče.

I folk i bluz i pank

Nema dobrog festivala, a da se ne promoviše i neko potpuno „nov“ našoj publici. Džona Tolčin dolazi na Huteneni fest da svira folk i bluz sa pank energijom i amerikana senzibilitetom.

Za uzore navodi sve putnike „Tajanstvenog voza“ Žikice Simića: Tauns Van Zandt, Džon Prajn, Bob Dilan, Leonard Koen, Džoni Keš, Nik Drejk…

Objavio je dva studijska albuma, a „Clover Lane“ koji je izašao prošle jeseni prvi je za prestižnu izdavačku kuću Yep Roc Records za koju trenutno objavljuju Pol Veler, Čak Profet, Dejv Alvin, Stiv Vin, Andre Vilijams, Nik Lou… (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.