Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Klasika, izložbe, predstave…
Dan novopazarske kulture - Gospođo bate
Dan novopazarske kulture - Gospođo bate

Mini BG vesti: Klasika, izložbe, predstave…

»»» Studenti klavira iz klase prof. Vladimira Miloševića sa FMU održaće koncert u KC „Čukarica“ u utorak, 5. maja od 20.00. Na programu su kompozicije Baha, Šostakoviča, Prokofjeva, Ravela i Rahmanjinova. Ulaz je slobodan.

»»» U Galeriji Štab (Crnogorska 10) od 7. (19.00) do 9. maja, biće otvorena međunarodna izložba fotografija španskih i domaćih zaljubljenika u solarografiju – fotografsku metodu koja beleži putanju Sunca. Nesvakidašnja izložba solarografskih radova u organizaciji Recan fondacije, dokazuje da uz pomoć samo jedne limenke, znanja, dobre volje i puno strpljenja, mogu nastati odlične fotografije.

»»» U četvrtak, 7. maja od 19.30, Pozorište na Terazijama će svoj kultni mjuzikl „Cigani lete u nebo“ u režiji Vladimira Lazića izvesti 250. put. Premijera ove predstave je bila u sezoni 2004/05. Za svih jedanaest godina igranja za ovu predstavu se tražila „karta više“.

»»» U sredu, 6. maja od 20.00, u velikoj sali SKC-a nastupiće Trio Look @ Susan. Ovim koncertom će se ujedno i zatvoriti 14. Međunarodni festival harfe u Beogradu. Program čini muzika za violu, flautu i harfu britanskih autora a većina kompozicija će biti premijerno izvedena pred srpskom publikom. Ulaz na koncert je slobodan.

»»» U četvrtak, 7. maja od 18.00, u CZKD-u će biti izveden multimedijalni projekat Klavirski kvintet Altro Senso u čast proslave 175. rođendana Petra Iljiča Čajkovskog. Biće izveden „Dečji album“ kompozitora, originalno napisan za klavir solo (a u aranžmanu klavirskog kvinteta).

»»» U četvrtak, 7. maja od 20.00, u Kući kralja Petra I, biće održan koncert „Majstori igre na violini“ učenika MŠ „Josip Slavenski“. Ulaz je besplatan.

»»» Do 18. maja u studiju Š.U.N.D. (Čumićevo sokače 2, lokal 95, I sprat) biće otvorena izložba „Shamans and Goddesses“ na kojoj Karolina Gniewek predstavlja portrete žena kao simbole mudrosti, misterije i večite povezanosti sa izvorom postojanja – majkom Zemljom.

»»» U petak, 8. maja od 22.00, u Klubu Akademije 28 nastupiće Lazaruss Ostos na Albatross gitari. Izvešće tradicionalnu muziku Balkana u novim aranžmanima.

»»» Povodom Svetskog dana astme Gradski zavod za plućne bolesti i tuberkulozu, u utorak 5. maja na trgu ispred GO Zvezdara, Bulevar kralja Aleksandra 77, organizuje besplatne spirometrijske preglede kojima se dijagnostikuje veliki broj problema u radu disajnih organa. Pored spirometrijskih pregleda koji će biti obavljani od 12.00 do 14.00, građani će istog dana od 18.00, u svečanoj sali GO Zvezdara, moći da od lekara i stručnjaka Zavoda dobiju i sve informacije o astmi.

»»» Dan novopazarske kulture biće organizovan u Mikser House-u, 7. maja od 15.00. Publika će imati priliku da se tokom celodnevnog programa upozna za kulturom Novog Pazara i njegovom bogatom istorijom, kao i multikulturalnošću i različitošću koja krasi ovaj grad. U isto vreme, posetioci će moći da uživaju i u hrani i specijalitetima glavnog grada raškog okruga, otkriju kakvog su ukusa prave pazarske mantije, nauče šta je to akšamluk, aščinica, ali i da se upoznaju sa savremenom umetničkom i kulturnom scenom Novog Pazara. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.