Naslovna » Izlasci » Festivali » Musicology: Gregory Porter i Liv Warfied na Kalemegdanu
Musicology - Liv Warfied

Musicology: Gregory Porter i Liv Warfied na Kalemegdanu

Musicology festival biće održan na Kalemegdanu i ovog leta, od 23. do 26. jula.

Za sada je najavljen Gregory Porter, prošlogodišnji dobitnik Gremi nagrade za nabolji vokalni džez album, kao i Liv Warfield zajedno sa New Power Generation Horns.

(New) Power Generation

Liv Warfield i New Power Generation Horns, nastupiće 25. jula na Kalemegdanu. Izronivši iz zvezdane prašine, Liv se pojavila na muzičkoj sceni, učvrstivši svoje mesto kao legenda ovog vremena.

Pod uticajem muzičkih junakinja kao što su Nina Simone, Sade, Etta James, Tina Turner i Mary J. Blige, Liv ipak donosi unikatan zvuk, pun soula.

Interesantno je da je legendarni Princ neka vrsta mentora mladoj Liv i da je njenom novom albumu dao i autorski i producenski pečat. Takođe, duvačka sekcija benda Liv Warfield, kao i sama Liv, stalni su članovi Prinsovog benda New Power Generation.

Porterov istinski džez glas

Američki pevač, kantautor, glumac i dobitnik prestižne nagrade Grammy 2014. godine za najbolji vokalni džez album, Gregory Porter, zatvoriće drugi po redu Musicology festival 26. jula i prvi put se predstaviti našoj publici.

Porter je jedan od onih istinskih džez glasova koji klize niz vaše uvo direktvo u dušu, poput meda. Sa korenima u gospelu, Porter je poznat po tome što upravo poseduje sposobnost gospel pevača da publiku uvuče u svoj nasup i povede ih na putovanje. Ipak, svoj žanr opisuje kao hibridni džez, prožet i soulom, popom i gorepomenutim gospelom.

Osim unikatnog vokala kojim iznosi najrazličitije emocije, Gregory Porter je postao prepoznatljiv po tome što se uvek pojavljuje sa kapom, prilagođenom baš za njega, koju naziva svojim „sigurnim ćebencetom“.

Novooslobođena publika

Već prvim izdanjem Musicology festivala, otkriven je neki drugačiji Beograd, onaj koji možda nije dovoljno vidljiv. Iznikla je publika, čiji je ukus i senzibilitet marginalizovan i koja se ponovo pojavila sa svojim potrebama za kvalitetnim muzičkim događajima.

Ta zahtevna i novooslobođena publika, koja smelo traži zadovoljstvo istraživanjem van preovlađujućeg kulturnog miljea, pratiće Musicology festival i ove godine.

Trenutno su u prodaji paketi karata za četiri festivalske večeri, po promotivnoj ceni od 3.900 RSD i to u Novom Bitefartcafe-u (Mitropolita Petra 8), kao i putem podajnih mreža Eventim, DD Tickets, GIGS TIX i Ticket line. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.