Naslovna » Izlasci » Festivali » Organic Live Fest 2015 na Trgu Nikole Pašića
Organic Live Fest

Organic Live Fest 2015 na Trgu Nikole Pašića

Festival Organska ulica – Organic Live Fest biće održan od 1. do 7. juna na Trgu Nikole Pašića.

Festival je osmišljen da svojim sadržajem probudi svest pojedinca da racionalno koristi zaštićene prirodne resurse primenom savremenih tehnologija i razvijanjem svesti o organskom načinu života.

Organska proizvodnja, zdrav način života i zaštita životne sredine biće osnovne teme festivala, ujedno i najaktuelnije teme savremenog društva.

Organsku ulicu činiće niz drvenih kućica u kojima će se predstaviti proizvođači po regionima: Centralna Srbija, Južna i Jugoistočna Srbija, Zapadna Srbija i Vojvodina.

Učesnici će biti društveno odgovorne kompanije iz zemlje i regiona koje u svojoj ponudi imaju gotove proizvode organskog porekla, organske farme, čije učešće je besplatnog karaktera, udruženja iz oblasti organske poljoprivrede, republičke i gradske institucije koje promovišu subvencije za organsku poljoprivredu

Festival su podržali i Sekretarijat za zaštitu životne sredine, Delegacija EU u Srbiji, Ujedinje nacije, turističke organizacije Srbije i Beograda, a biće organizovan pod pokroviteljstvom Sekretarijata za privredu Grada Beograda.

Festival Organic Live Fest održava se u okviru „Organske nedelje Srbije“.

U Privrednoj Komori Srbije, 4. juna će biti održana i konferencija pod nazivom „Srbija – organska zemlja“, koja ima za cilj da ukaže na razvoj i potencijal organske poljoprivrede. Učesnici će morati da ukažu na sve prednosti ovog dela poljoprivrede ali i nedostatke sa kojima se susreću proizvođači. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.