Naslovna » Izlasci » Muzika » Clubbing » Stereotip(ne) uspomene na Beograd
Stereotip SKC (foto: Maiko Sakura)
Stereotip SKC (foto: Maiko Sakura)

Stereotip(ne) uspomene na Beograd

Stereotip izvođači Marijan Felver, Dav i Petar Dundov otkrivaju zašto se raduju povratku u Beograd i koje su im najdraže uspomene na Beograd. Pre nego što u nedelju naprave još jednu.

Trojica iskusnih DJ-eva otkrivaju koji su njihovi top 3 momenti zbog kojih se u Beograd rado vraćaju. I uveliko se spremaju da u nedelju, 17. maja od 17.00 u Studentskom kulturnom centru, stvore još jednu uspomenu zvanu Stereotip SKC.

Histerični šarm grada

Marijan Felver kaže da mu je teško da izdvoji samo tri momenta zbog kojih voli Beograd, ali je, uvek rečit DJ, pokušao da bude što sažetiji:

– Kad sam prvi put bio u Beogradu otkrio sam intenzivnu povezanost sa gradom kroz histerični šarm u vazduhu. Beogradu čovek ne može da se odupre! Shvatio sam da zaista volim Beograd kada sam ga nedavno prvi put video iz vazduha. Tačnije, preletali smo Novi Beograd. Divne konture, zaista!

Popularni didžej kaže da su mu u lepom sećanju i kiosci ispred kojih je degustirao gurmanske pljeskavice.

Na prvo mesto Petar Dundov stavlja Kalemegdan za koji kaže da je „predivan, moćan, smirujuć i uzbudljiv“.

Zatim, tamo gde Sava ljubi Dunav „šetnja, zalogaj, smiraj dana, ples na 20/44“, deo grada uz reku koji će i ovoga puta posetiti. Petar ističe da voli Beograd „takav kakav jeste“, sa njegovim zujanjem, ljudima, arhitekturom, istorijom.

Pred nedeljni nastup uživo na Stereotip SKC-u, Dav se prisetio tri najvažnija momenta koja su mu obeležila vezu sa, nadaleko poznatim i živim, beogradskim klabingom.

Priseća se 2002. (ili 2003, nije sasvim siguran) i danas zatvorenog kluba Kuća koji se nalazio kod Brankovog mosta. Ludi doček Nove godine sa Eddiejem Richardsom, Felverom, Omarom ostao mu je u sećanju.

Na listi je još jedan klub, Bus, u kom je nastupio sa Asadom Rizvijem, a top tri listu kompletira sa koncertom Underwoorld-a u Areni i upalom mišića od plesa, koju je tada zaradio.

Ulaznice

Još malo karata je ostalo za Stereotip žurku koja se održava u nedelju 17. maja od 17.00 u SKC-u. Ulaznica mogu da se kupe preko mreže Eventim po ceni od 1.200 RSD, dok će na ulazu u SKC cena iznositi 1.500 RSD.

Beograd će ugostiti tri gosta iz susedne Hrvatske. Marijan Felver, Petar Dundov i Dav stižu da, rame uz rame sa Dixonom, Kristijanom Molnarom i Schwabeom, nastupe na prvom izdanju Stereotip žurke u našoj prestonici. (danubeogradu.rs)