Naslovna » Porodica » Deca » Takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“, 10. maja
Takmičenje "Šta znaš o saobraćaju"

Takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“, 10. maja

Gradsko takmičenje osnovaca o poznavanju saobraćaja „Šta znaš o saobraćaju“ biće održano u nedelju, 10. maja, u Pionirskom gradu.

Teorijski deo takmičenja počeće u 9.00 rešavanjem saobraćajnih testova, a u 10.00 vožnjom bicikla na poligonu spretnosti, odnosno na poligonu praktičnog ponašanja koji simulira saobraćajne situacije sa kojima se deca sreću u svakodnevnom životu.

Takmičenje će u isto vreme početi u Beogradu i 30 okruga u Srbiji. Učenici su, po pravilniku, podeljeni u tri uzrasne grupe: A (najmlađi), B (rođeni 2003, 2004. i 2005. godine) i C (rođeni do 2002. godine).

Osnovcima će se u nedelju u Beogradu, gde će se takmičiti po osam najbolje plasiranih iz 16 opština, pridružiti i srpski as Dušan Borković, koji će od 14.00, zajedno sa predstavnicima AMSS-a, dodeliti pobednicima nagrade.

Posle nacionalnog finala ovog tradicionalnog takmičenja, koje će se u Beogradu održati 22. i 23. maja, najbolje plasirani učenici iz grupe B (uzrast 10 do 12 godina) – dve devojčice i dva dečaka – predstavljaće Srbiju na evropskom FIA (Svetska automobilska federacija) prvenstvu, koje se ove godine održava od 3. do 5. septembra u Beču. U jakoj konkurenciji vršnjaka iz cele Evrope, naši osnovci će drugi put uzastopno braniti titulu šampiona.

Takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“ zvanično je takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i ima podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, škola i sponzora.

Po 46. put, organizator je Auto-moto savez Srbije. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.