Naslovna » Izlasci » Muzika » Clubbing » Barutana: Len Faki prvi put u Beogradu
DJ Len Faki

Barutana: Len Faki prvi put u Beogradu

Čuveni nemački DJ Len Faki, koji važi za jednu od najuticajnijih figura u svetu tehno muzike, dolazi u Beograd! U Depo magacinu legenda iz Berlina nastupiće 19. juna kao specijalni gost DJ Speedy-ja.

Ova legenda iz Berlina svrstava se u pionire nemačkog tehno zvuka, koji već godinama važi za jedan od najboljih, ako ne i najbolji na svetu. Nema bitnog kluba i događaja, na kome Len Faki u svojoj dugogodišnjoj karijeri nije nastupio. Osim što je redovan na prestižnim festivalima kao što su Awakenings, Tomorrowland, Timewarp i WMC Miami, on je i rezident najpoznatijeg underground kluba u Evropi – berlinskog Berghaina.

Njegovo ime neraskidivo je vezano za, takođe velikane, Chrisa Liebinga i Speedy J-a. Za njih se može reči da su „ista škola“, odnosno da imaju „isti fazon peglanja“. Međutim, Faki je na neki način više uradio za scenu, pošto je vlasnik kultnog labela „Figure“, koji je najviše zaslužan za oblikovanje, nastanak i proboj onoga što se danas zove – karakterističan berlinski tehno zvuk. Ne sme se zaboraviti da izdaje i za kuću „Ostgut ton“, koja važi za jednu od najprestižnijih u Evropi.

Inače, Faki je veliki proboj na sceni napravio 2003. godine sa hitom „Just a dance“, a od tada nema značajnog imena koje nije vrtelo njegove trake. Richie Hawtin, Ben Clock, Speedy J, Chris Liebing, Adem Beyer, Marcel Dettman… samo su neka slavnih imena čiji su setovi nezamislivi bez Fakijevih traka, a i jedan je od miljenika čuvenog Carl Coxa.

Jasno je da se od nekoga sa ovakvim pedigreom ne očekuje ništa manje od spektakla na prvom beogradskom gostovanju, pogotovo ako se uzme u obzir uzme i slavljenički povod. Takođe, sigurno je da će na densfloru biti veoma dinamično, pošto ostatak lajnapa popunjavaju slavljenik i najperspektivniji domaći predstavnik čistog tehno zvuka DJ Speedy, kao i domaća tehno dama Kristina Lalić.

Cena karte je 990 RSD, a cena će do dana žurke postepeno skakati sve do 1.500 RSD. Karte se prodaju u svim „Win Win“ radnjama, kao i u „DD tickets“ u Strahinjića Bana 22. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.