Naslovna » Blog » Dunja Style o modi » Humanitarna modna revija
Humanitarna modna revija (foto: Nikola Marinković)
Humanitarna modna revija (foto: Nikola Marinković)

Humanitarna modna revija

Velika humanitarna modna revija biće održana u petak, 19. juna od 20.00, na Kalemegdanu, u klubu Terassa Lounge.

Sav prihod od ulaznica (300 RSD) kao i od prodaje predstavljenih modela ide u humanitarne svrhe, a donacija će biti uplaćena Udruženju za borbu protiv dijabetesa grada Beograda „Plavi krug“. Svi modeli će biti stavljeni na aukciju, a donatori će moći da otkupe model, a po želji ga doniraju Sigurnoj ženskoj kući.

Humanitarna modna revija je zaključni događaj u okviru šireg projekta.

Lions klub Beograd Lumo je početkom marta raspisao konkurs za studente modnog dizajna, na temu „Manje je više“. Prijavili su se studenti sa Fakulteta za umetnost i dizajn Univerziteta Megatrend, Visoke strukovne tekstilne škole za dizajn, tehnologiju i menadžment i Academia del Lusso.

Oformljen je stručni žiri koji su činili eminentni srpski modni kreatori Verica Rakočević, Slobodan Bata Spasojević i Igor Todorović, glavni i odgovorni urednici Elle Srbija – Sonja Kovacs i Harpers Baazar Srbija – Petar Janošević, kao i članovi Lions kluba Beograd Lumo Jelena Đokić, stručnjak za odnose sa javnošću, i Đorđe Knežević, „Modus“.

Klub Lions Beograd Lumo, u saradnji sa modnom agencijom Models Inc, održao je prošle nedelje kasting za ovu reviju.

Motivacija za studente

Generalni sponzor studentskog konkursa je konfekcija „Modus“ iz Pančeva koja je studentima pored materijala obezbedila i usluge modelara, šivača i krojača, kao i mogućnost da nadgledaju proces izrade svog rada.

Studenti su imali dodatni motiv za učešće, jer će najbolji po oceni stručnog žirija imati priliku da vidi svoju kreaciju u izlozima svih „Modusovih“ prodavnica, kao i da dobije procenat od prodaje svog modela. Troje studenata po oceni žirija dobiće tromesečnu praksu u „Modusu“, gde će moći da se iz prve ruke upoznaju sa radom u tekstilnoj industriji i to u jednoj od najstabilnijih domaćih privatnih konfekcija.

Reviju će kao prijatelji podržati i modna agencija „Models Inc“ čije će devojke nositi modele, uz stručnu pomoć koreografa Slađane Tesle. Frizure radi „Frizerska akademija Vergaš“.

Izborom muzike će ugođaj upotpuniti i jedan od najpopularnijih gradskih DJ-eva mlađe generacije DJ Marko Marchez. ∗ Dunja Style ∗

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.