Milica Opačić - 10 Feathers
Naslovna » Blog » Dunja Style o modi » Milica Opačić predstavlja novu kolekciju – 10 Feathers

Milica Opačić predstavlja novu kolekciju – 10 Feathers

Modna dizajnerka Milica Opačić, svoju novu kolekciju, koju je simbolično nazvala “10 Feathers“ (10 pera) predstaviće beogradskoj modnoj publici u četvrtak, 11. juna u galeriji Štab (Crnogorska 10).

U potpuno drugačijoj formi Milica je odlučila da predstavi svoj rad, i to pop-up izložbom, koja će trajati samo tri sata.

Indijansko pero

Inspiracija za ovu kolekciju je indijansko pero, a karakterišu je žive boje i boho estetika. U ovom slučaju, „10 Feathers“ se odnosi na deset fotografija, deset promena i stajlinga koje će Milica prikazati na svojoj izložbi.

Koncept same izložbe sastoji se iz tri segmenta: fotografije, koje su rađene kao editorijal umesto tipičnog lookbook-a, zatim video koji će dočarati modele u pokretu i ponašanje samih materijala i štender kao treći segment, gde će posetioci uživo moći da vide sve modele i dožive materijale i boje.

Modeli su izrađeni od ručno slikane svile. Sam proces oslikavanja trajao je puna tri meseca. Pored svile, Milica Opačić je koristila i elastičnu kožu za haljine i pantalone, dok je novina velur, koji je obogatila srebrnim nitnama, čiji je proces izrade takođe bio jako dug i zahtevan.

“10 Feathers“ je mala i luksuzna kolekcija koja zapravo predstavlja najavu za sledeću sezonu i upravo zbog toga, autorka je rešila da je svojoj publici predstavi na poseban način. ∗ Dunja Style ∗

Milica Opačić - 10 Feathers Milica Opačić - 10 Feathers

Uređuje: Dunja Style

diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com