Naslovna » Izlasci » Pozorište » Odigrana nova „Buba u uhu“
Buba u uhu (foto: Rade Kovač)
Buba u uhu (foto: Rade Kovač)

Odigrana nova „Buba u uhu“

Premijera predstave „Buba u uhu“ u režiji Ljubiše Ristića održana je sinoć u KPGT-u.

Kultna predstava igrana je u JDP-u 1.600 puta pred više od milion gledalaca, bez prekida – 44 godine!

Reditelj Ljubiša Ristić, koji je 1971. godine diplomirao sa ovom predstavom, i Rada Đuričin, koja je sa Brankom Petrić i Vlastom Velisavljevićem, bila član prve legendarne podele „Bube u uhu“, koju je predvodio naš najveći dramski komičar, naš „Čaplin“, Nikola Simić, okupili su novu mladu ekipu glumaca, i sa njima u rekordnom roku, napravili novu-staru „Bubu“.

Istu i različitu, iz poštovanja i zbog sećanja na divne glumce koji su postigli taj neobičan svetski rekord. Zapamćen u našem pozorištu ali i u svetskom.

Različita, savremena, slična, ista

Nova „Buba“ pomalo je različita, pomalo je savremena, pomalo je slična svojoj današnjoj publici, ali sasvim je ista po radosti glumaca i publike, po salvama smeha, koje ne prestaju za sat i po koliko traje, po uzbuđenju, koje neprestano raste u gledalištu od početka prema kulminaciji na kraju.

Ovog 7. juna različita je bila samo scena na kojoj je „Buba u uhu“ igrana i imena glumaca. Sve ostalo bilo je isto.

Kao onog davnog 7. juna 1971. godine kada je u vreloj junskoj noći rođena „Buba“. Za Radu Đuričin, Branku Petrić i Ljubišu Ristića, kao i za ponekog u gledalištu, koji je zajedno sa njima bio i na prvoj i na 1601. predstavi „Bube“ sve je bilo kao neki magični deja vu, u kojem je izgledalo sasvim moguće i stvarno da u sledećoj sceni umesto Lazara Jovanova na scenu izleti Nikola Simić, ili umesto Zoltana Pletla – Boban Đurić, ili umesto Jane Milosavljević – Zorica Šumadinac…

Bila je to predstava i zbog njih i za njih i za sve druge kojih više nema, ali i za desetine glumaca koji su je održali u životu skoro pola veka.

U predstavi su igrali Lazar Jovanov, Ana Kostovska, Sonja Leštar, Tašana Đorđević, Novak Simić, Nikola Marković, Nikola Ivačkov, Zoltan Pletl, Mihailo Perišić, Marina Rakić, Jana Milosavljević, Vojislav Tomić i Obrad Radulović.

Već u sredu na prvoj reprizi svoju premijeru imaće Vjera Mujović, Saška Popov Rašić, Bogdan Trifunović i Ognjen Petković. Za nedelju-dve glavne uloge preuzeće i Andrija Kovač i Mihajlo Zaverla.

Nova-stara „Buba u uhu“ igraće se tokom juna, jula i avgusta. Preostale ulaznice mogu se odmah rezervistati na telefon 066/9773-129.

Autobusi koji voze na Adu Ciganliju svi staju kod „Bube u uhu“. KPGT je u Radničkoj 3; bus: 51, 23, 37, 85, 88 (stanica Ada Ciganlija); tramvaj: 12, 13 (stanica Hipodrom). (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.