Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Srpske košarkašice – prvakinje Evrope!
Srpske košarkašice - prvakinje Evrope! (foto: kss.rs)
Srpske košarkašice - prvakinje Evrope! (foto: kss.rs)

Srpske košarkašice – prvakinje Evrope!

Srpske košarkašice osvojile su Evropsko prvenstvo u košarci koje se igralo u Mađarskoj i Rumuniji. U finalu su pobedile Francuskinje (76:68) i osvojile prvo zlato u istoriji.

Ovom pobedom srpske košarkašice su obezbedile i direktan plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, 2016. godine.

Najbolje na finalnoj utakmici u Budimpešti bile su Ana Dabović, Sonja Petrović i Danijel Pejdž. Ujedno, Ana Dabović proglašena je za najbolju igračicu prvenstva, a Sonja Petrović se našla u idealnoj petorki šampionata.

U utakmici za treće mesto Španija je pobedila Belorusiju (74:58).

Čestitka gradonačelnika Beograda

– Upućujem vam najiskrenije čestitke, u svoje i u ime svih Beograđana, na najvećem uspehu u istoriji ženske košarke naše zemlje i osvajanju prve zlatne medalje na Evropskom prvenstvu. U finalu ste iskoristile odličnu priliku i osvojile najsjajnije odličje zahvaljuljući izuzetnoj timskoj igri tokom čitavog prvenstva. Od srca čestitam i selektoru i stučnom štabu, ali i čitavoj srpskoj javnosti na podršci koju je pružila našim predstavnicama. Svi su još jednom pokazali kako se u odlučujućim trenucima igra, ali i navija za Srbiju. Uveren sam da će sa istim žarom sa kojim se navijalo, Beograd dočekati svoje šampionke – navodi se u čestitki gradonačelnika.