Naslovna » BG špijun » Svetske prestonice » U Beču prvi drveni soliter na planeti
Drveni soliter u Beču

U Beču prvi drveni soliter na planeti

U Jezerskom gradu Aspern u Beču bi do 2018. godine trebalo da bude gotova izgradnja prvog 24-spratnog drvenog solitera na planeti.

Zgrada bi trebalo da bude visoka 84 metra. Za realizaciju su prilagođeni svi hibridni načini gradnje dostupni na tržištu. Zahvaljujući inovativnoj tehnici gradnje drvetom udeo ovog materijala bi počevši od prizemlja trebalo da iznosi oko 75 odsto.

Arhitektonski soliter pleni svojom visinskom siluetom i fasadom koja podseća na koru drveta. U enterijeru drvenog solitera drvene površine stvaraju osetan doživljaj drveta.

Izgradnja bi, po najavi, trebalo da počne u jesen 2015. godine. Kerbler Grupa ulaže u ovaj projekat oko 65 miliona evra.

Jezerski grad Aspern u Beču je projekat održivog razvoja grada koji počiva na inovativnim rešenjima i forsira svesno, odgovorno ophođenje prema resursima.

Izgradnja ovog drvenog solitera u Beču se u skladu sa time fokusira kako na ekološkom i održivom načinu drvene gradnje, tako i na konceptu manje upotrebe tehnologija radi dobijanja više energije. (ComPress)

Drveni soliter u Beču Drveni soliter u Beču

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.