Naslovna » Izlasci » Muzika » Novi spot » Danas svi znaju da igraju fudbal – Da, volim te

Danas svi znaju da igraju fudbal – Da, volim te

Bend Danas svi znaju da igraju fudbal objavio je video za pesmu „Da, volim te“. Ovo je ujedno i prvi singl sa predstojećeg EP- a „Jedanaesterac“.

Publika će ovaj EP uskoro moći da preslušava na njihovoj SoundCloud strani.

Nastao 2007. godine, posle početne cover faze, bend se opredelio za pretežno autorski koncept, u kom svoje mesto nađe i poneka obrada, uz primetan autorski pečat članova ovog sastava. Do sada bend iza sebe ima samizdat album „Oštro i na prvu loptu” koji je ugledao svetlost dana 2011. godine, dok je pomenuti EP zamišljen kao uvod u novi album.

Posle duže pauze, nastale usled rada na novim pesmama, bend je krajem juna ove godine nastupio na festivalu „Zabavdan vol. 5“ u klubu Gavez na beogradskoj Adi Safari. Ovo je bilo njihov prvi nastup posle prošlogodišnjeg zapaženog učešća na festivalu srpske alternativne muzičke scene „Prnjavorstock“ i mini turneje koja je usledila posle toga.

U narednom periodu bend planira koncertne aktivnosti u sklopu promocije novih pesama, koje uz nešto zreliji zvuk nastavljaju tradiciju multižanrovskog opredeljenja sa prethodnog izdanja.

Kako sami članovi benda navode, muzika DSZDIF uključujući i pesmu „Da, volim te“, predstavlja individualni izraz pojedinca, kanalisan kroz zajednički duh (bend sačinjavaju prijatelji iz fakultetskih dana), i kao takva žanrovski je prilično „šarenolika“, ali sa zajedničkom notom nenametljivog humora koji je tokom godina postao zaštitni znak ove grupe. (danubeogradu.rs)

loading...

Jedan komentar

  1. Ja sam visokoobrazovani Englez i volio bi’ matere mi da i mi imamo ovakav bend.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.