Naslovna » BG špijun » Muzički program 13. Summer3p festivala
Dj Helga
Dj Helga

Muzički program 13. Summer3p festivala

U okviru muzičkog programa Summer3p festivala, koji će se održati od 23. do 26. jula na Termalnim bazenima i Muškom štrandu na Paliću, nastupiće na dve bine tridesetak izvođača.

Pored odličnih domaćih, tu su i DJ-evi iz Rusije, Italije, Hrvatske, Mađarske, sa Malte… kao i najbolji subotički bendovi koji će svirati na drugoj bini – (Camp Live Stage).

U okviru muzičkog programa na glavnoj bini – (Moon Stage), nastupiće čuveni Petar Dundov iz Hrvatske, DJ Helga iz Rusije, italijanski DJ Rick Sanders, duo sa Malte Outnumbered, pobednik Burn takmičenja Max Demand iz Mađarske i mnogi drugi…

DJ Helga je profesionalni DJ od 1999. godine i ključna figura elektronske scene u Rusiji. Nastupala je na vodećim evropskim festivalima elektronske muzike, rame uz rame sa zvezdama kao što su Richie Hawtin, Mathew Jonson, The Orb, Superpitcher, Swayzak, Steve Bug, Reinhard Voigt, Ellen Allien, The Hacker i drugima.

DJ Helga će nastupiti prvog festivalskog dana, 23. jula, a iste večeri odlični setovi očekuju se i od istaknutih domaćih ženskih izvođača Dark Angel, Timika & Natasha, Tijana Kabic.

Prvi dan Summer3p festivala rezervisan je isključivo za ženske izvođače. Na ovaj način organizatori žele da ukažu da plesna muzika ima i sjajne ženske DJ-eve, koji na žalost čine samo 10% svetske DJ scene.

Rick Sanders je iskusni italijanski Dj poreklom sa Sardinije koji će na Summer3p festivalu nastupiti 24. jula.

U setovima punim ljubavi voli da eksperimentiše i zajedno sa publikom prolazi kroz potpuno nova iskustva.

Objavljivao je između ostalog za etikete Smiley Fingers, Ama Recordings,Toolroom, Little Helpers, Dj Series… i nastupao sa svim vodećim DJ-evima.

Sa Rickom Sandersom nastupiće i odlični domaći DJ-evi Kibz & Dfndr & Hori, Chrono & Ascaloon i Brajan.

Petar Dundov
Petar Dundov

Petar Dundov je definitivno jedan od najznačajnijih DJ-eva i producenata sa ex- YU prostora, poznat širom sveta. Po njemu tehno je muzika „dovoljno čvrsta da nosi sa sobom emocije preko plesnog podijuma i dovoljno apstraktna da bude templejt za sve“. Jedan od njegovih singlova „Oasis“ bio je sastavni deo setova u poslednje dve godine mnogih poznatih DJ-eva, između ostalih, puštali su ga Dubfire, Sasha, Ben Klock, Prins Thomas, Timo Maas…

Petar Dundov kreira inteligentnu elektronsku muziku koja probija granice, pokreće stopala i uzbuđuje misli.

Na Summer3p festivalu nastupiće 25. jula, a iste večeri svoj set imaće i poznati mađarski DJ Max Demand, fenomenalni duo sa Malte – Outnumbered, kao i Kohajda iz Austrije.
Poslednjeg festivalskog dana, u nedelju, 26. jula, nastupiće odlični mađarski DJ Garfield, Pau Scrowa iz Španije (poreklom sa naših prostora), kao i domaći izvođači Poison Charlie i DJ Andy Dee.

Za vizuelni deo žurke svake večeri i ove godine biće zadužena VJ ekipa Kids on Truth.

Na drugoj bini Camp Live Stage, u petak i subotu, 24. i 25. jula, održavaće se, u periodu od 20 časova do ponoći, koncerti najboljih subotičkih bendova uključujući aktuelnog pobednika Zaječarske gitarijade – D Zoo.

U petak će svirati Jolana Brown, Bombshelter Experiment, JazzVa i Mad Matt, a u subotu D ZOO, All the arms we need, Hedonist, Neprijatno mi je i Tranzit.

Pored odličnog muzičkog programa na dve bine, festival i ove godine nudi raznovrsne prateće programe sa posebnim akcentom na kreativnim sadržajima za najmlađe.

Posetioci festivala moći će svoju kreativnost i aktivizam da ispolje učešćem u nekoj od radionica (likovnoj, radionici reciklaže, kao i ekološkoj radionici za decu), ili sportskim aktivnostima: joga, aerobik i fitnes, odbojka, speedminton…

Ulaznice

Kompleti ulaznica za Summer3p festival se mogu kupiti na prodajnim mestima Eventima (na teritoriji čitave Srbije) ili preko sajta www.eventim.rs po ceni od 1099 dinara (za sva 4 dana).

Ulaz na koncerte koji će se održavati na Camp Live Stageu je besplatan! (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.