Naslovna » Izlasci » Pozorište » Plavo pozorište: Pevam kao da sam ptica
Plavo pozorište: Pevam kao da sam ptica

Plavo pozorište: Pevam kao da sam ptica

U subotu, 1. avgusta od 20.00, u zgradi BIGZ-a biće izvedena predstava „Pevam kao da sam ptica“.

Po scenariju i u režiji Nenada Čolića glumci Jelena Martinović, Marko Potkonjak, Maša Jelić, Dejan Stojković izvešće predstavu koja je zasnovana na tekstovima i romanima Hermana Hesea.

„Pevam kao da sam ptica“ je avantura grupe umetnika koji ne napuštaju svoje tlo, ali hodočasteći Heseovim stopama stižu do magičnog pozorišta u kome je sve moguće, ako prethodno ostavite svoju problematičnu ličnost u garderobi.

Moguće je da se izbrišu granice kulture i duhovnosti, moguće je da se radost suprotstavi vekovima ratovanja, moguće je da se emancipacija odvija uprkos ksenofobiji i posesivnosti…

Prateći tragove pisca i oni su se uputili ka istoku. Učili su i sticali osnovna znanja iz oblasti indijske tradicionalne duhovne muzike i indijskih klasičnih plesova barata-natjama i radžastana. To je za njih bilo važno glumačko i ljudsko iskustvo. Ono im je pomoglo da uđu u jedan drugačiji civilizacijski prostor gde su se susreli sa mnogim principima i zakonima koji su im do tada bili malo poznati. Sve je to veoma obogatilo njihov život i promenilo odnos prema radu u teatru…

Pored tradicionalne duhovne muzike drevne Indije u predstavi „Pevam kao da sam ptica“ publika će moći da čuje i „Svilen konac“, ali i Mocartovu Simfoniju broj 40 i da vidi klasične indijske plesove.

Zbog ograničenog broja mesta obavezno je potvrditi dolazak (plavopozoriste@hotmail.com ili 064/4895-334). Adresa je Bulevar vojvode Mišića 17, VI sprat. Cena ulaznice je 300 RSD. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.