Naslovna » Izlasci » Festivali » Porodični sportski festival, 27. septembra
Porodični sportski festival

Porodični sportski festival, 27. septembra

U nedelju, 27. septembra od 10.00, na Ušću će biti organizovan Porodični sportski festival.

Family day (dan porodice) je u mnogim zemljama usvojen kao državni praznik, a međunarodni dan porodice obeležava se širom sveta na predlog Ujedinjenijh nacija 1994. godine, kao odgovor na promene na socijalne i ekonomske strukture koje su uticale i još utiču na stabilnost i održivost porodice u mnogim regionima sveta.

Cilj organizatora je da ovakav dan, uz aktivno učešće roditelja ili staratelja, dece i baka i deka u sportskim aktivnostima na veoma zabavan način, postane tradicija i kod nas. Želja je da Porodični sportski festival postane važan za porodice u Beogradu i Srbiji i da se pokaže značaj porodice.Za dž

Najvažnije aktivnosti

Posetioci će učestovati u najvažnijim aktivnostima kojima bi jedna porodica trebalo da se bavi – sport, obrazovanje, bonton i solidarnost ali i negovanje starih običaja i tradicija kroz igru i smeh.

Festival je besplatan za svakoga ko aktivno želi da učestvuje u njemu, a ulaznica je „Knjiga ili igračka za mog vršnjaka“, odnosno učešće u prikupljanju donacije – knjiga i igračaka za decu bez roditeljskog staranja, socijalno ugroženu decu, kao i za decu smeštenu u razne zdravstvene ustanove.

Porodični sportski festival organizuju: Savez za predškolski sport, sportsku animaciju i rekreaciju Srbije – SARS, Udruženje građana Blago Srbije i DMC Vekol kao izvršni organizator. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.