Naslovna » Izlasci » Muzika » Clubbing » Barutana: Sudar generacija
Barutana - Masai Warriors
Masai Warriors

Barutana: Sudar generacija

Naredni vikend u klubu Barutana na Beogradskoj tvrđavi predstavljaće sudar stare i nove DJ generacije.

Ovog petka, 14. avgusta, posetioce će zabavljati jedan od trenutno najaktivnijih beogradskih DJ kolektiva – Masai Warriors, dok je subota, 15. avgust, rezervisana za nastup legendarnog domaćeg kolektiva Happy People, kom će ovo biti prvi nastup u Barutani posle 10 godina.

Masai Warriors je etiketa osnovana 2010. godine sa idejom da promoviše mlade DJ-eve i producente iz Srbije i Balkana uopšte. Skoro pet godina posle osnivanja, Masai Warriors label danas ima više od dvadeset izvođača, a pohvale stižu i od strane afirmisanih umetnika kao što su Ricardo Villalobos, Maceo Plex, Hot Since 82, Solomun itd. Ovog petka Masai Warriors ekipa nastupa u Barutani, u okviru klupske večeri „Control“, a posetioce čeka celovečernji party dok se za DJ pultom budu smenjivali Zwein, Danijel Čehranov, Vuk Smiljanić i Kid Kimi.

Barutana - Happy People
Happy People

Posle 10 godina od svog poslednjeg nastupa u Barutani, Happy People ekipa je ponovo na najlepšoj kalemegdanskoj pozornici! Ovaj DJ kolektiv nastao je još davne 1994. godine, a ekipa koja stoji iza ovog imena direktan je „krivac“ za neke od najboljih beogradskih žurki u periodu od 1997. do 2005. godine. Zanimljivo je da su 2014. nastupili na Dance Areni Exit festivala povodom proslave 20 godina tehna u Srbiji.

Ove subote, Happy People su u Barutani u svom legendarnom sastavu: DJ Goran Zmix Kovačević, DJ Lale & Petko, a ulaz će biti besplatan do 00:25 posle čega će karta koštati 250 RSD. (danubeogradu.rs)