Naslovna » BG svaštara » Promocije » Budućnost domaće privrede je i u porodičnim kompanijama
Srboauto

Budućnost domaće privrede je i u porodičnim kompanijama

Godine za nama pokazale su da budućnost domaće privrede leži u malim i srednjim preduzećima, ali i u porodičnim kompanijama koje iz dana u dan prave sve ozbiljnije poslovne rezultate kako na domaćem, tako i na inostranom tržište.

Istraživanja pokazuju kako Srbija u regionu ima ogroman potencijal u malim, srednjim i porodičnim kompanijama što prate i rezultati ovih kompanija u proteklom periodu. Mora se istaći podatak da proizvodi koji izlaze iz takvih kompanija zadovoljavaju najviše svetske standarde u pogledu kvaliteta, načina izrade i primene.

Dobar primer iskorišćenosti potencijala je porodična kompanija „Srboauto“, koje se bavi proizvodnjom i remontom kardanskih vratla svih namena, za sve tipove vozila (vojni, putnički, kombi, kamioni, autobusi) i građevinskih i radnih mašina, industrijskih postrojenja, brodova.Promo

Ova kompanija je uspela da postavi standarde u svom segmentu poslovanja i razvije vrhunske proizvode plasirane na svim kontinentima sveta. Ovi proizvodi razvijeni su od strane domaćih inženjera po najvišim standardima koji su ujedno pravi dokaz da Srbija ima veliki kadrovski potencijal i dovoljno znanja da se sa ovih prostora u bliskoj budućnosti izvoze vrhunska rešenja za najrazličitije namene u celom svetu.

Jedan mali dokaz tome je i ogromno interesovanje potencijalnih partnera za rešenja kompanije „Srboauto“ na nedavno održanom sajmu naoružanja Partner 2015.

Predrag Tomić direktor kompanije „Srboauto“ je u razgovoru sa budućim poslovnim partnerima iz regije istakao kako je intelektualni, ljudski i resursni potencijal sa ovih prostora još uvek nedovoljno iskorišćen, ali da postoje indicije da će se u narednim godinama to u potpunosti promeniti.

Primer smo mi, odnosno kompanija „Srboauto“ koja maksimalno koristi resursni potencijal i koja rešenja razvija kompletno od ideje do gotovog proizvoda i sve to po najvišim svetskim standardima i zahtevima naših poslovnih partnera, naglasio je Predrag Tomić.

Trenutno stanje u privredi jasno ide u prilog rečima gospodina Tomića jer rezultati koje daju mala i srednja preduzeća, kao i porodične kompanije daleko je ispred većine onih koje imaju velike kompanije. Jedno je sigurno, budućnost domaće privrede je u malim, srednjim i porodičnim kompanijama, a ne u velikim i teško održivim konglomeratima koji troše više nego što zarađuju.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.

Jedan komentar

  1. Mala i srednja preduzeca rade za velika preduzeca, bez velikih firmi pitanje je za koga ce oni raditi. Nije sve idealno, u Italiji posebno u Venetu gde ima puno porodicinih firmi oni masovn bankrotiraju. Ali naravno, ima mesta za porodicne firme i kd nas, ali nije da ce da rese sve probleme u Srbiji.