Naslovna » Izlasci » Film » Domaći film „Pored mene“ uskoro u bioskopima
Pored mene

Domaći film „Pored mene“ uskoro u bioskopima

Novi domaći film „Pored mene“ premijerno će biti prikazan 23. septembra od 20.30 u Velikoj dvorani Sava centra.

Cena ulaznice je 500 RSD.

Novi film Stevana Filipovića je dobitnik je Zlatne arene u Puli za „hrabro portretisanje nove generacije našeg vremena koju progone duhovi starih ideologija i strahovi prema neizvesnoj budućnosti, novim vrednostima i tehnologiji“.

Olja (Hristina Popović) je gimnazijska profesorka istorije, mlada, puna entuzijazma, i zainteresovana za alternativne metode edukacije. Živi u braku sa slikarom Uglješom (Dragan Mićanović), čija je poslednja izložba izazvala burne reakcije u javnosti.

Grupa huligana upravo tu izložbu vidi kao povod da je napadne. Snimak napada kače na internet. Narednog dana, Olja otkriva da je to uradio neko od njenih učenika. Oduzima im mobilne telefone, zapreti odlaskom u policiju ako sami ne prijave krivce, i u afektu odlučuje da ih zaključa u školskoj zgradi dok to ne urade. U školi, igrom slučaja, nema ni interneta.

U želji da zajedno reše problem, ali i iz nemogućnosti da napuste školsku zgradu, učenici počinju da komuniciraju. Tokom jedne noći, o sebi i svojim drugovima iz razreda, saznaće više nego svih prethodnih godina i više nego što su ikada očekivali. Ta noć će zauvek promeniti njihove živote, stavove i razmišljanja.

Film „Pored mene“ prikazivaće se u srpskim bioskopima od 24. septembra. (danubeogradu.rs)

Reditelj, autor priče: Stevan Filipović. Scenario: Stevan Filipović, Milena Bogavac. Uloge: Hristina Popović, Mirjana Karanović, Dragan Mićanović, Nikola Glišić, Milica Majkić, Matea Milosavljević, Katarina Pešić. Producent: Branislav Jević. Produkcija: Hypnopolis uz pomoć Filmskog Centra Srbije.