Naslovna » Izlasci » Izložbe » Izložba „Evo Poljske“ od 1. septembra na Kalemegdanu
Izložba "Evo Poljske"

Izložba „Evo Poljske“ od 1. septembra na Kalemegdanu

Izložba fotografija „Evo Poljske“ biće otvorena od 1. septembra u podne na Savskom šetalištu kod Aleje heroja.

Postavku otvara ambasador Poljske u Beogradu Aleksandar Hećko i direktor JP „Beogradska tvrđava“ Petar Andrijašević.

Ovom izložbom fotografija Poljska se po peti put predstavlja na Beogradskoj tvrđavi. Prethodnih godina, posetioci Kalemegdana imali su priliku da se upoznaju sa najlepšim spomenicima poljske arhitekture i turističkim atrakcijama ove zemlje, a ovogodišnja izložba „Evo Poljske“ u kolažnoj perspektivi predstavlja delić poljske istorije, kulture, umetnosti, spomenika, prirode i važnih manifestacija.

Fotografije predstavljaju mali turistički i kulturni vodič kroz Poljsku, zemlju koja se diči svojom istorijom, ali je i podjednako ponosna na dostignuća današnjice.

Izložba je zamišljena kao svojevrsna pozivnica za dolazak u Poljsku koja ima šta da ponudi: počev od istorijskih spomenika, raskošnih zamkova i plemićkih dvorova i palata, jedinstvenih spomenika sakralne hrišćanske kulture, umetnički osmišljenih sadržaja, zadivljujućih spomenika prirode do potpuno moderne i savremene ponude koja je neodvojiv deo današnje Poljske.

Izložba je realizovana u saradnji Ambasade Republike Poljske u Srbiji i JP „Beogradska tvrđava“. (danubeogradu.rsIzložba "Evo Poljske"