Naslovna » Izlasci » Sajmovi » JobFair 15 – kreiraj svoju budućnost!
JobFair - kreiraj svoju budućnost!

JobFair 15 – kreiraj svoju budućnost!

Zgrada tehničkih fakuteta, 2. i 3. novembra biće mesto na kome u kome će biti održan JobFair 15 – sajam poslova i stručnih praksi.

Jedanaesti sajam poslova za studente i diplomce tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta svih univerziteta u Srbiji održava se pod sloganom „Kreiraj svoju budućnost“.

Studentske organizacije BEST Beograd i EESTEC LK Beograd i ove godine predstaviće posetiocima mogućnost zaposlenja i razvoja profesionalnih karijera u kompanijama koje posluju u Srbiji.

Cilj projekta je povezivanje studenata, budućih kvalitetnih kadrova, sa zainteresovanim kompanijama, smanjenje nezaposlenosti mladih i sprečavanje „odliva mozgova“, što je u oblasti tehničkih nauka veoma izraženo.

Sajam JobFair godinama unazad predstavlja vezu između obrazovnog sistema naše države, kompanija kao poslodavaca i studenata.

JobFair - kreiraj svoju budućnost!

Predavanja, tribine, radionice…

Studenti će imati priliku da se na jednom mestu upoznaju sa značajnim brojem kompanija iz tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih struka, saznaju više o poslovima i praksama u ponudi, kao i o tome koja znanja i veštine je potrebno da razvijaju kako bi se lakše zaposlili.

Edukativni deo Sajma obuhvata brojna predavanja i tribine, kao i Open Space Technology koncept radionica koje će kompanijama, stručnjacima i studentima dati priliku da zajedno rade na trenutnim tehnološkim problemima u zemlji i predstave trendove u strukama zastupljenim na Sajmu ove godine.

Interesovanje koje su studenti širom Srbije tokom prethodnih godina pokazali za JobFair doprinelo je jačanju nacionalnog karaktera Sajma. Stoga će se organizatori i ove godine potruditi da što više kolega, sa svih univerziteta u zemlji, dobije priliku da se uživo predstavi poslodavcima i upozna sa aktuelnim trendovima u svojoj struci.

JobFair godinama unazad podržavaju Ministarstvo omladine i sporta, svi tehnički fakulteti Univerziteta u Beogradu i Univerziteti Republike Srbije. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.