Naslovna » Izlasci » Muzika » Clubbing » Miki Darkwood Dub na splavu Soul Favela
Miki Ristić - Darkwood Dub

Miki Darkwood Dub na splavu Soul Favela

Basista benda Darkwood Dub večeras će na splavu Soul Favela biti u ulozi didžeja.

To tako retko čini, pa je to i povod za razgovor sa Mikijem, koji nam je otkrio šta se to krčka kod Darkvuda, koliko na njegov muzički izbor utiče to što je basista, ali i kako mu se dopada inicijativa da se umetnici sa naše alternativne scene predstavljaju iz DJ pulta.

Miki Ristić će u subotu pokazati svoje DJ veštine zajedno sa kolegom sa domaće scene, Nebojšom Markovićem iz benda Intruder.

Kako kaže, to što je basista znači da ćemo moći i da očekujemo malo izraženiji bas.

– Kao DJ nastupam samo nekoliko puta godišnje i to obično kada se ukaže prilika da puštam muziku na nekom, za mene novom i zanimljivom mestu, kao što će to biti slučaj u subotu u Soul Faveli. Zajedničko za svu muziku koju puštam je to da je plesna – kaže Miki.

Nove ideje

Na splavu Soul Favela od otvaranja u ulozi DJ-a oprobali su se Oliver Nektarijević i Nenad Pejović iz sastava KKN, kao i Bebi Dol, a sad je tu i Miki pa onda i Timbe iz rep trija Bad Copy (četvrtak, 20. avgust). Miki, koji je ovog leta bio veoma zauzet radeći sa Darkwood Dub, smatra da je ovo baš dobra ideja.

– To je odavno uobičajena praksa u svetu, tako da je lepo što se takva inicijativa pojavila i kod nas. To bi trebalo češće da se dešava, a lepo i što su zastupljeni različiti muzički pravci. A što se Darkvuda tiče, ovog leta smo imali puno svirki i festivala, ali smo uprkos tome radili na novim idejama koje ćemo realizovati posle leta – priča Miki.

Rekao nam je i da publika, već po navici, može da očekuje iznenađenja kad je novi materijal u pitanju. Ali s obzirom na to koliko dugo na sceni obitava sastav Darkwood Dub, nije ništa čudno da se s vremena na vreme ubacuju novi elementi u njihovu muziku.

– Postojimo više od 25 godina, i normalno je da se menjamo. Nije čudno što su zvuk i teme na albumu „Paramparčad“ malo drugačije od našeg današnjeg zvuka i tema. To nisu promene promena radi, već je u pitanju poriv za istraživanjem novih izraza. Biće dosta iznenađenja kad je novi materijal u pitanju – ostao je pomalo zagonetan Ristić. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.