Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Mikser: Akcija prikupljanja pomoći za izbeglice
Aleš Šteger - ispred autobuske stanice u Beogradu
Foto: Aleš Šteger

Mikser: Akcija prikupljanja pomoći za izbeglice

U bašti Mikser House-a (Karađorđeva 46), u sredu, 5. avgusta od 20.00, biće organizovana akcija prikupljanja pomoći za izbeglice.

Na dan kada je pre tačno 20 godina, iz Hrvatske proterano više od 200.000 ljudi, kulturna organizacija Mikser poziva sve ljude dobre volje da podrže izbeglice sa Bliskog istoka kojih je u našem gradu, a posebno u Savamali, sve više.

Uz klasičnu muziku, besplatne kafe, čajeve i sendviče, biće organizovan razgovor sa izbeglicama koji su svoj privremeni dom našli u Savamali a domaćoj javnosti biće predstavljen plan konkretne akcije za pomoć ljudima u nevolji koju Mikser organizuje narednih dana.

Dan sećanja na egzodus našeg naroda koji je proživeo istovetnu sudbinu koju danas proživljavaju građani Sirije, Iraka, Avganistana, Somalije i Eritreje, predstavlja simbolički trenutak kada se javno apeluje na zajednicu da ne okrene glavu od problema. Svaka, pa i najmanja pomoć ljudima koji su izgubili sve, više je nego dobrodošla.

Svi resursi na raspolaganju

Mikser će od 6. avgusta, otvoriti kapije svoje letnje scene u Mostarskoj 5 za prikupljanje neophodne pomoći – osnovnih higijenskih i prehrambenih proizvoda. Svi resursi biće na raspolaganju izbeglicama, uključujući i sanitarni čvor sa desetak kabina.

Mikser ovom akcijom želi da pozove i sve zainteresovane kompanije, institucije i nevladine organizacije da se pridruže i svojim angažovanjem takođe pruže pomoć i doprinesu dugoročnijem rešenju, pre svega za ispunjavanje osnovnih higijenskih potreba ljudi kojima je to neophodno.

Upućen je poziv i plemenitim građanima koji su prikupljali pomoć posle prošlogodišnjih poplava za naše sunarodnike iz ugroženih područja.

Donacije koje su trenutno najpotrebnije su: sredstva za ličnu higijenu – vlažne maramice, sapun, šampon u kesicama ili manjim pakovanjima, pelene, ulošci; garderoba shodna vremenskim prilikama; ćebad, vreće za spavanje; voda, sveže voće i nekvarljiva hrana.

Svi dalji detalji o načinima doniranja i pružanja pomoći biće blagovremeno objavljivani na zvaničnoj FB strani Miksera. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.