Naslovna » Blog » Dunja Style o modi » Uži struk uz pravi odabir haljine
Kendal Jenner -Tie-Waist haljina
Kendal Jenner

Uži struk uz pravi odabir haljine

Kažu da je moda prolazna a stil večan. Šta mislite o obliku ženskog tela? Da li su obline samo trenutno moderne, aktuelne ili su večno poželjne?

Figura peščanog sata ne izlazi iz mode, ona je „večna“. Pitajte najbližeg muškarca i dobićete odgovor. „Ne volim telo ‘radijator'“- jedan je od odgovora osobe muškog pola.

Figuru peščanog sata karakterišu: simetrična širina ramena i bokova i jasno izražen struk. Žene koje poseduju najpoželjniju figuru najčešće teško održavaju vitku liniju. Upravo se osobe sa ovakvom figurom najviše kritikuju uz komentar da bi trebalo da smršaju i teže manekenskoj građi. Tipičan primer figure peščanog sata je Merilin Monro.

Istraživanja pokazuju da širina kukova (plodnost) određuje privlačnost žene kod suprotnog pola. Danas se upravo privlačnost pretvara u publicitet – promovišu se obline.

Tie-Waist haljine

Možda ne posedujete ovakvu figuru ali težite ka istoj; volite da ističete struk a divite se modernoj Merilinki – Beyonce; nosite pantalone i farmerke sa visokim strukom, donji deo kupaćeg doseže i preko kukova a poželjne su i tie-waist haljine.

Tie-waist haljine su inspirisane ženama sa oblinama poput Beyonce i Jennifer Lopez. Nekad izložene kritikama čak i u osnovnoj školi a danas proslavljene upravo zbog svojih „nedostataka“.

Ovakve haljine su prijatne za nošenje, ističu struk (vežete rukave) i vaše obline dolaze do izražaja. Mogu se kombinovati uz patike ali i salonke. ∗ Dunja Style ∗ (foto: WhoWhatWear)

Tie-Waist haljine

Kendal Jenner -Tie-Waist haljina
Kendall Jenner