Naslovna » Porodica » Deca » Dečje sportske radionice u subotu
Dečje sportske radionice

Dečje sportske radionice u subotu

Dečje sportske radionice biće organizovane u subotu, 19. septembra od 16.00 do 19.00, kod Stambol kapije na Gornjem gradu Beogradske tvrđave.

Deca će imati priliku da igraju stare, pomalo zaboravljene igre (skakanje u džaku, preskakanje konopca) u okviru programa „Igre koje smo igrali“, ali i da učestvuju u „novim sportskim igrama“, kao što su „Ga-Ga Ball“ i „Carpetball“, popularnim u američkim letnjim kampovima.Za dž

„Ga-Ga Ball“ je timska igra loptom koja se igra u ograđenom osmougaonom ili šestougaonom prostoru, čije dimenzije mogu da variraju. Počela je da se igra sredinom šezdesetih godina, a danas je veoma popularna u letnjim kampovima širom Kanade i SAD-a.

„Carpetball“ je kamp-igra, slična bilijaru (igra se na uzanom, dugačkom stolu, sa bilijar kuglama), a počela je da stiče popularnost krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina.

Program „Nove sportske igre“, koji će biti realizovan na Beogradskoj tvrđavi, sastoji se od prikaza, demonstracija i aktivnog učešća u igri. Program je namenjen porodici, pa tako uz decu mogu da učestvuju i odrasli i prisete se starih igara, ali i da nauče nove, koje stiču sve veću popularnost u svetu.

Radionicu realizuju JP „Beogradska tvrđava“ i SRC „Pionirski grad“, a program će se održati kao sastavni deo manifestacije „Dani evropske baštine“. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.