Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Filmski konkurs za Green fest 2015
Green fest - konkurs

Filmski konkurs za Green fest 2015

„Zeleni“ festival Green fest 2015 biće održan od 18. do 20. novembra, a do 9. oktobra je otvoren konkurs.

Svi autori kratkih i amaterskih filmova na temu životne sredine mogu da prijave svoje radove za prikazivanje na šestom Međunarodnom festivalu zelene kulture.

Festival se ove godine održava pod sloganom „Novi horizonti – Budućnost počinje sada“, saopšteno je iz Centra za unapređenje životne sredine, koji organizuje ovu manifestaciju u saradnji sa Domom omladine Beograda.

Na konkurs za amaterski film mogu se prijaviti radovi samo ako su snimljeni, u potpunosti, amaterskom tehnikom: snimci napravljeni mobilnim telefonom, foto-aparatom i amaterskom video-kamerom.

U okviru ove kategorije biće dodeljene nagrade u tri starosne kategorije: do 18, od 18 do 27, i više od 27 godina.

Program kratkog filma je namenjen svim profesionalcima iz oblasti kinematografije koji se bave temama prirode, životne sredine i ekologije.

Nagrade će biti dodeljene za dva najbolja kratka filma. Spisak filmova koji su ušli u selekciju za neku od nagrada festivala biće objavljen 30. oktobra na zvaničnoj internet-stranici festivala (www.greenfest.rs), gde se nalazi i kompletna konkursna dokumentacija,

Ovogodišnji Green fest se održava uz pomoć Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Sekretarijata za kulturu, Ministarstva kulture i informisanja, Opštine Stari grad, kao i mnogobrojnih partnera i prijatelja. (danubeogradu.rs)