Naslovna » Izlasci » Shopping » GDP-550C: Napajanje visoke energetske efikasnosti
Chieftec GDP-550C

GDP-550C: Napajanje visoke energetske efikasnosti

Ako ste u potrazi za napajanjem visoke energetske efikasnosti koje uz to i ne košta puno model GDP-550C kompanije Chieftec se nameće kao jedno od najboljih rešenja na tržištu.

Reč je o veoma dobro izbalansiranom napajanju koje sa sobom donosi visok stepen energetske efeikasnosti, modularnost i maksimalnu zaštitu od svih spoljnih uticaja, kao i veoma tih rad.

GDP-550C spada u energetski odlično izbalansirana napajanja – ima malu potrošnju i sistem koji uzima samo onoliko energije koliko je računaru u datom trenutku neophodno da odradi zadati posao (ili poslove).

O tome najbolje govori i činjenica da GDP-550C napajanje ima 80plus Gold certifikat koji se dodeljuje samo napajanjima sa energetskom efikasnošću većom od 90%.Promo

Kvalitetno i izdržljivo

Napravljeno je od izdržljivih materijala otpornih na sve spoljne uticaje i potpuno očekivano modularnog je tipa, što znači da korisnik može da inicira (odabere) samo one kablove koji su mu zaista potrebni da bi povezao sve komponente. Na ovaj način izbegava se stvaranje šume kablova u kućištu i omogućava bolja cirkulacija vazduha oko vitalnih komponenti.

Napajanje poseduje i napredne prigušnice koje imaju zadatak da apsorbuju struju u slučaju ozbiljnog strujnog udara (i time zaštite komponente PC-ja), ali i da ublaže buku ventilatora.

Inače, kada smo već pomenuli ventilatore i buku da kažemo da je ista na najnižem mogućem nivou jer napajanje koristi silent cooler nove generacije koji ima velike propelere i malu brzinu okretanja.

Iako ima izlaznu snagu od svega 550 W GDP-550C napajanje bez problema podržava rad sa više grafičkih kartica u nizu i lako se montira u najrazličitija ATX kućišta.

Na testovima je pokazalo maksimalnu stabilnost, čak i u situacijama punog opterećenja, što jasno govori koliko je Chieftec ozbiljno pristupio njegovoj izradi.

Kada se podvuče crta na sve viđeno možemo reći da je GDP-550C jedno odlično izbalansirano i veoma kvalitetno napravljeno napajanje. Realno gledano sa ovim napajanjem je moguće pokrenuti i dosta zahtevnije desktop računare što jasno govori o kvalitetu istog!

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.