Naslovna » Izlasci » Akcije » Serbian Latte Art championship 2015
Serbian Latte Art championship 2015

Serbian Latte Art championship 2015

U četvrtak, 24. septembra od 13.30 do 18.00, u Bel Expo Centru, biće organizovan prvi srpski šampionat u Latte art-u!

Najbolji domaći baristi takmičiće se u oslikavanju kafa uz pomoć specijalizovanog Cremoso mleka. Svi koji dođu uživaće u najboljim kafama i njihovim još lepšim, mlečnim oblicima.

Ulaz je besplatan.

Free style pouring

Pod pokroviteljstvom kompanije Roastery 1886 i brenda Cremoso Latte, održaće se takmičenje barista pod nazivom Serbian Latte Art Championship 2015.

Ova manifestacija će okupiti veliki broj barista iz cele Srbije koji će imati priliku da pokažu svoju tehniku i dokažu veštinu u pravljenju Latte Art-a. Cilj takmičenja je isticanje umetničkog izraza barista kroz stvaranje Latte Art-a.Za dž

Ova vrsta umetnosti je veoma cenjena u svetu, a Serbian Latte Art Championship će doprineti da se svest o ovoj umetnosti proširi i utemelji i u Srbiji.

Baristi su se od 1. avgusta, putem sajta www.cremoso.rs, prijavljivali na takmičenje, pretkvalifikacije su održane od 24. avgusta do 11. septembra, a šest najboljih će učestvovati u finalu, 24. septembra u BelExpo Centru.

Svaki od šest barista koji je prošao kvalifikacije imaće zadatak da na centralnom događaju napravi četiri kapućina, free style pouring, odnosno po dva identična para na osnovu fotografije Latte Art-a koju prethodno prilaže sudijama na osnovu koje će sudije ocenjivati po tehničkoj i vizuelnoj bodovnoj listi.

Barista sa najboljim performansama, tehnikama i vremenom izrade Latte Art-a, dobija glavnu nagradu – put u Italiju na usavršavanje i razvoj u Latte Art umetnosti i barista profesiji. (danubeogradu.rs)