Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Slobodna zona traži volontere
Slobodna zona - volonteri

Slobodna zona traži volontere

U susret jedanaestom izdanju Festivala angažovanog igranog i dokumentarnog filma – Slobodna zona, raspisan je konkurs za volontere u Beogradu.

Festival će se i ove godine održati u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, od 5. do 11. novembra u Sava centru, Kulturnom centru Beograda, Domu omladine Beograda i Kinoteci. Volonteri će biti angažovani u pripremi Festivala već tokom oktobra.

Prenosimo poziv…

U zavisnosti od interesovanja, znanja i veština možeš nam pomoći u nekom od sledećih segmenata realizacije:
– u organizaciji festivala (učestvovanje u organizaciji glavnih i pratećih programa, priprema za otvaranje festivala, obavljanje tekućih zadataka u periodu pripreme, sređivanje arhive);
– u prevođenju (pisano i simultano sa srpskog na engleski i engleskog na srpski jezik, plus je poznavanje još nekog jezika – nemačkog, francuskog, italijanskog, španskog);
– u promociji festivala (iskustvo u radu u promo timu, komunikacija sa predstavnicima medija, pisanje medijskih izveštaja i recenzija, deljenje promo materijala);
– u ažuriranju web stranice i društvenih mreža;
– u foto i video dokumentaciji (fotografi, kamermani, montažeri);
– u službi za goste festivala (druženje sa gostima – rediteljima, producentima, glumcima i učesnicima Noćnih razgovora i Cross medije);
– na info pultu (komunikacija sa publikom i gostima festivala u prostorima filmskih projekcija).

Slobodna zona - volonteri

Ukoliko imaš više od 18 godina, otvorena si i komunikativna osoba, govoriš engleski jezik, pratiš aktuelnosti iz sveta filmske i kulture uopšte, a u skladu sa svojim interesovanjima i željama – prijavi se na konkurs.

Pošalji nam svoj CV i motivaciono pismo sa naznakom za koji segment realizacije od ponuđenih se prijavljuješ, najkasnije do petka, 18. septembra na e-mail adresu: volontiranje@freezonebelgrade.org (Subject: Volontiranje na SZ) i postani deo tima Slobodne zone. Kandidati koji uđu u uži izbor biće pozvani na intervjue 23. i 24. septembra.

Mi ti zauzvrat nudimo dragoceno iskustvo kroz sve segmente pripreme i realizacije jednog festivala uz druženje i sticanje novih poznanstava, druženje sa gostima festivala, producentima, organizatorima drugih festival, besplatan ulazak na filmske projekcije i popratna dešavanja vezana uz festival, kao i sertifikat o volontiranju.

Za sva dodatna pitanja slobodno nas pozovi na telefon Kulturnog centra Rex (traži Tamaru): 011/3284 534 ili nam piši na volontiranje@freezonebelgrade.org.