Naslovna » Izlasci » Shopping » Tiho i pouzdano napajanje – Chieftec SFX-450BS

Tiho i pouzdano napajanje – Chieftec SFX-450BS

Napajanje je ključna komponenta svakog PC-ja jer kvalitetno napajanje obećava miran i bezbedan rad. Jedno takvo, a pritom i veoma povoljno napajanje nosi oznaku SFX-450BS i dolazi iz kompanije Chieftec.

O kakvom napajanju je reč?

Veliki broj korisnika tvrdi kako su core komponente najvažnije za brz i stabilan rad račuara, međutim to je daleko od istine posebno ako se stvari gledaju iz ugla stabilnosti i bezbednosti.

Chieftec je SFX-450BS napajanje dizajnirao za umereno zahtevne korisnike koji ne traže puno, ali ipak žele miran, stabilan i tih rad svog desktop računara. Napajanje je kao uostalom i sva Chieftec-ova napajanja napravljeno od kvalitetnih materijala i poseduje skup naprednih sistema za zaštitu od strujnih udara i preopterećenja.Promo

Kompletnu elektroniku napajanja hladi ventilator prečnika 80 mm koji spada među tiše jer ima široke propelere i sporo se okreće. Za razliku od naprednijih (i daleko skupljih rešenja) SFX-450BS napajanje nije modularnog tipa, ali dolazi sa kopčama kojima se kablovi mogu uviti i na taj način omogući stvaranje prostora za neometanu cirkulaciju vazduha.

SFX-450BS napajanje se lako montira u sve vrste ATX kućišta, međutim nije nimalo lagano jer poseduje prigušnice i komponente koje resorbuju buku koju proizvodi ventilator kada se maksimalno ubrza. Opremljeno je najnovijim sistemima zaštita, a zbog male potrošnje nosi i zelenu (Green) oznaku, kao i A85 Plus certifikat.

Tokom druženja sa SFX-450BS napajanjem stekli smo utisak da je isto sasvim korektno rešenje za dizajniranje jednog prosečnog računara. U radu se pokazalo kao veoma tiho i maksimalno stabilno, čak i posle višečasovnog maksimalnog opterećenja. To je i glavni tazlog zbog kog od nas dobija sve preporuke.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.