Naslovna » Izlasci » Festivali » World Cuisines Fest, od 10. septembra
World Cuisines Fest

World Cuisines Fest, od 10. septembra

U Supermarketu, od 10. septembra (18.30) do 6. oktobra, biće organizovan World Cuisines Fest, festival svetskih kuhinja.

Na Dorćolu, u Višnjićevoj 10, svakog utorka i četvrtka od 19.30 do 23.00, biće predstavljena jedna od osam kuvarskih reprezentacija koja će za beogradsku publiku kuvati autentična jela karakteristična za zemlju iz koje potiču.

Supermarket je poznat kao mesto koje spaja gastronomiju, modu i stil života; i već je organizovao brojne događaje na temu kulture i gastronomije, od dana nacionalnih kuhinja Nordijskih zemalja do velikih gastro festivala posvećenih modernoj kuhinji i prehrambenoj produkciji.

Ovaj festival će biti nešto sasvim jedinstveno zbog broja kuvarskih reprezentacija koje će predstaviti razne svetske kuhinje domaćoj publici i širine spektra ukusa koji će publika moći okusiti.

Autentični specijaliteti

Cilj festivala je da predstavi narode kroz hranu, da pokaže raznolikost ukusa iz različitih zemalja te da te ukuse učini dostupnim mnogima kako kroz priliku da neposredno probaju razne svetske kuhinje tako i da kroz prateće sadržaje i recepte nauče kako da sami spremaju te autentične specijalitete od sastojaka dostupnih u Srbiji.

Podršku festivalu, pružio je trgovinski lanac Idea u sklopu društveno odgovorne kampanje „Beograd, grad novih Idea“, u okviru koje podržava manifestacije od značaja za društveni i kulturni život prestonice.

U dnevnim terminima festival će upotpuniti razne degustacije, kuvarske radionice i panel diskusije.

Na otvaranju World Cuisines Fest-a, 10. septembra, biće saopšteno kojima danima će se predstaviti koja zemlja, a organizatori će podeliti i vaučere za degustacione večere tokom festivala.

Meksiko, Škotska, Sjedinjene Američke Države, Gana, Francuska samo su neke od zemalja koje su potvrdile svoje učešće, i koje nam obećavaju zanimljivo gastronomsko putovanje kroz njihove nacionalne kuhinje. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.