Naslovna » Blog » Dunja Style o modi » BAFE: Konkurs za mlade modne dizajnere
BAFE - konkurs

BAFE: Konkurs za mlade modne dizajnere

Modna organizacija BAFE raspisala je regionalni konkurs za mlade modne dizajnere koji je otvoren do 20. novembra.

Konkurs je namenjen autorima starosti od 18 do 35 godina iz BiH, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije. Izabrani stvaraoci će dobiti priliku da svoj rad prikažu na beogradskoj manifestaciji Balkan Art Fashion Event, koja se ovog decembra realizuje sedmi put zaredom, sa ciljem da stručnu i širu javnost upozna sa stvaralaštvom mladih autora i pruži im podršku u promovisanju svog rada.

Prijava bi trebalo da sadrži CV autora i skice modne kolekcije ili fotografije realizovanih odevnih komada u JPG ili PDF formatu. Aplikacije sa naznakom „Za konkurs 2015“ svi zainteresovani kandidati mogu poslati na adresu: bafeevent@gmail.com.

BAFE - konkurs

Moda kao umetnički izraz

BAFE je u šest prethodnih izdanja okupio gotovo stotinu mladih stvaralaca i prikazao njihove kreacije i talenat u okviru više od osamdeset pojedinačnih i grupnih revija. Poslednje izdanje manifestacije izazvalo je veliku pažnju autora iz zemalja okruženja, zbog čega je BAFE tim odlučio da platformu podigne na regionalni nivo.

„Balkan Art Fashion Event“ promoviše prvenstveno domaću, a zatim i regionalnu modnu scenu i pruži šansu mladim, nedovoljno afirmisanim, dizajnerima da prikažu svoj talenat kako stručnoj, tako i širokoj publici.

BAFE posebnu pažnju posvećuje pomaganju razvoja onih autora koji modu i odevanje ne shvataju kao samo kao industriju, već i kao svojevrstan umetnički izraz, performans koji se odvija jednako na modnoj pisti i na ulici.

Sedmi BAFE biće održan tokom decembra u Beogradu. ∗ Dunja Style ∗

BAFE - konkurs

Uređuje: Dunja Style

diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com