Naslovna » BG špijun » Svetske prestonice » Beč: Božićni bazari već od sredine novembra
Beč - božićni bazari
Trg Marije Terezije © MAGMAG Events

Beč: Božićni bazari već od sredine novembra

Ako volite Beč važno je da znate da već od sredine novembra počinju čuveni božićni bazari.

U vreme (pred)božićnih i novogodišnjih praznika po celom gradu biće postavljeni štandovi sa nakitom za jelke, sveće, igračke, ručno rađeni umetnički predmeti ali i poslastice.

Najveći i najpoznatiji je božićni bazar na trgu ispred gradske skupštine sa oko 150 štandova i radionicom za decu. Tradicionalni božićni bazar sa štandovima rukotvorina i božićnom muzikom priprema se na trgovima Freyung i Am Hof.

Bazar na trgu kod katedrale Sv. Stefana takođe će ispuniti štandovi ručno rađenih umetničkih predmeta.

Od prošle godine ispred palate Hofburg na trgu Michaelerplatz otvoren je k.u.k.-bazar gde se mogu naći isključivo proizvodi austrijskih proizvođača. Božićno selo na Trgu Marije Terezije između Muzeja istorije umentosti i Prirodnjačkog muzeja nudi rukotvorine i kulinarske specijalitete kao i kuvano vino.

Beč: Božićni bazari
Foto Gerhard Fally

I u Prateru – zimski bazar

Ove godine će u zabavnom parku Prater pored Velikog točka takođe biti otvoren zimski bazar. Za sve posetioce dvorca Belvedere božićni bazar će biti postavljen ispred baroknog zdanja princa Evgenija Savojskog. Ispred impresivnog zdanja Karlove crkve biće otvoren bazar specijalizovan za umetničke proizvode.

Pink Christmas in Vienna je bazar za LGBT populaciju koji će biti na pijaci Naschmarkt.

Pored navedenih tu su još i bazari Am Spittelberg i u blizini Muzejskog kvarta bazar pod motom Winter im MQ (Zima u Muzejskom kvartu).

Jedan od najpoznatijih i najposećenijih božićnih bazara u gradu je onaj ispred dvorca Šenbrun sa oko 80 štandova na kojima će biti izložene rukotvorine, gastronomski specijaliteti, kuvano vino kao i dekorativni predmeti za Božić i Novu godinu. (ComPress)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.